2020-07-12
疫情好似严重咗,打算少啲出外食饭,同妈咪去买屋企煮饭好啦!买咗海陆空福袋,呢边有法国春鸡、美国霜降安格斯肉眼、美国牛柳特厚切、西班牙黑毛猪扒两件...等等食材!呢个三百几蚊既福袋可以煮出好多𩠌,唔使出去食饭,仲丰富过出边食九大簋!我就用左西班牙黑毛猪扒你整吉列猪扒!将猪扒打松,剪相渣浆同面包糠,简单几个步骤就完成咗香脆嘅吉列猪扒妈咪就话法国春鸡可以整东南亚酸甜炸鸡!将春鸡解冻之后斩件,用各种调味料煮完之后再炸就搞掂!炸出嚟嘅春鸡肉质好滑,1D都唔老!好好食天气咁热,就会想饮罗宋汤!咁我就拎咗美国牛柳特厚切,去煮杂菜罗宋汤!再加咗少少牛尾,落去咁就够晒六人嘅份量啦!煲出嚟嘅罗宋汤好鲜甜,而且牛柳肉质煲到好林,牛肉香味依然!识得去买啲食材,系屋企都可以做到五星级大厨!下次我识得用社交平台或者WhatsApp佢落单咁就唔使下下走去门市买,而且买一个福袋已经免费送货!唔使自己攞餐懵!妈咪果然冇介绍错
妈咪就话法国春鸡可以整东南亚酸甜炸鸡!将春鸡解冻之后斩件,用各种调味料煮完之后再炸就搞掂! 炸出嚟嘅春鸡肉质好滑,1D都唔老!好好食