2020-05-26 525 浏览
元朗食海南鸡除咗有泰式外,仲有南洋(新加玻及马来西亚) 味道嘅海南鸡,必食<南香鸡饭>!虽然去到舖头已经2:40pm左右,但依然好多人排队,可能系星期六关系啦!店员预先问定你要乜食物,等咗半个钟左右,终于有位但好逼,无所谓啦!入到去五分钟左右已经嚟咗我杯三色奶茶,饮落唔够甜,但系好浓茶。我忍唔住叫店员帮我加甜!跟住上埋咖喱鸡饭,啲鸡皮有少少㶶,咬落鸡肉好腍,唔辣。虽然话系咖喱鸡饭,但我期望马来西亚咖喱系有椰香味,可惜无。咖喱入面啲薯仔煮得好腍,好好食!我妹嘅三剑侠饮品都嚟咗,我无饮到,但睇落都好解渴,入面加咗豆花,我妹话都几好饮。海南鸡饭同沙嗲鸡肉一齐嚟,我食咗一件海南鸡,好滑,鸡唔会太多肥膏,咬入口仲要好多香料香味,唔点酱都劲好食!!相比沙嗲鸡肉真系好失色!只有咸味,无烧烤嘅味道,而沙嗲酱亦差啲花生味,失望!

三色奶茶
咖喱鸡饭