2021-03-07 350 浏览
日前我同朋友谂住试呢间店嘅咖啡,我地见人多,已经喺门口等左一阵,一直冇人理我地。之后朋友入店内,好礼貌咁问一位吹紧水嘅店员仲有冇位,店员话位置得咁多,仲有人等紧,我地继续喺门外等候。20分钟之后,同一个店员问我地系外卖定喺店内饮,我地答喺店内饮,佢先话要写名登记,我地又照写啦。过多10分钟,又有另一个店员同我地讲,outdoor位都系用黎招呼客人,唔方便俾我地等,叫我地周围行下,转头再返黎。我想讲佢叫人留名系唔使留电话,即系冇人会通知我地有位,我地好似俾人赶走咁。我唔知呢间店嘅咖啡除左可爱造型呢样gimmick 之外,系未真系咁好饮,但店员非常赶客嘅服务态度,已经令我唔会帮衬。