2018-03-20
友人呢排有些少烦恼事, 约饭局比个机会佢吐下苦水, 楼上CAFE唔限用餐时间, 可以比佢诉心中情呢间CAFE位置方便, 近港铁站内在环境灯光柔和, 比人舒服感觉, 坐窗边位置仲可以望到街景设有大型卡位, 即使一大班人上黎食嘢吹水都无问题!除左有电视, 仲提供各式Board Game, 大家可以放低电话, 齐齐玩Game!有套餐供应, 由沙律, 饭, 天使面及通粉都照顾到, 包饮品, 另加$28可包甜品!亦有提供各式饮品及小食日式黑椒牛柳粒饭 ($108), 一客份量都几多, 以三色甜椒配以浓香酱汁加牛柳粒煮制而成!牛柳粒腍滑, 白饭捞埋惹味酱汁一齐食都几好味, 美中不足系黑椒味唔够浓!忌廉烟三文鱼配天使面 ($108) - 以烟三文鱼卷成玫瑰花状, 令卖相加分!幼滑天使面被香滑忌廉汁所包围, 咸香烟三文鱼质感嫩滑, 加埋洋葱可加添爽口感!日式炒杂菜 ($52) - 以生菜代替惯常用嘅椰菜, 仲有杂菜及菇类一齐以日式酱汁一齐炒, 味道偏甜, 面头洒上木鱼碎, 增加"日式"味道!芝士焗薯条 ($46) - 当侍应放低呢客薯条后, 香脆味已经传入我嗅觉, 焗至金黄色再舖上热溶芝士......
呢间CAFE位置方便, 近港铁站
设有大型卡位, 即使一大班人上黎食嘢吹水都无问题!
亦有提供各式饮品及小食
芝士焗薯条 ($46) - 当侍应放低呢客薯条后, 香脆味已经传入我嗅觉, 焗至金黄色再舖上热溶芝士..........令人流口水!
以焗代炸无咁油腻, 夹起时有拉丝画面, 食起黎外脆内"薯", 好味!
套餐包一杯价值$38饮品, 超价只需补差价
呢杯特浓朱古力 ($45), 顶头唧满鲜忌廉, 令浓香朱古力增加香滑感, 尤如饮紧一杯液体版嘅朱古力雪糕但又无奶昔咁杰身, 正呀!!
叫左呢客红莓果茶 ($56), 茶壶盛著红莓, 芙蓉花, 蔷薇果, 苹果, 以炉保持热度, 茶色似士多啤梨茶般鲜红, 入口带微酸而顺喉, 含丰富维他命C, E, 清滞解脂, 用黎消化呢一餐就最岩数!