2018-03-12 67 浏览
Happy Friday都不忘揾啲特别嘢食下。印度菜本身就唔算好特别,但系印度嘅素菜就确实有啲唔同。仲要个best friend生日,所以要食啲唔平凡嘅嘢食贺一贺佢。首先,必叫嘅一定系Mango lassi(芒果酸奶)。基本上食印度餐厅必叫嘅,而呢间餐厅每张台上面都有叫。个味道唔会好甜,而且真系有足够嘅芒果味,好饮!之后叫咗个小食:Masala vada,佢系偏向硬身嘅,连个waiter都温馨提示我地呢个dish系硬嘅。但食落,我觉得都可以,而且外面系香口嘅,而里面系软身嘅,好惹味。食印度嘢一定要食Parotta!我地叫咗个Parotta & vegetable set,个Parotta松化,唔会太油,香口。最后叫咗平时好少见嘅Mini meals,佢系有三种唔同口味嘅饭,有yogurt 饭,有炒饭,仲有个辣辣地嘅饭。个辣汁饭真系好辣,个炒饭好干身,而且酸酸辣辣,好好食。个乳酪饭一开始食系未必理解到个味,但越食越fresh,最后我个friend自己食晒😂不过讲真,间嘢系全部都系斋嚟嘅,但食落完全唔觉得自己冇食过肉,系一个very good try!PS 间嘢到食饭时间都几full下
Happy Friday都不忘揾啲特别嘢食下。

首先,必叫嘅一定系Mango lassi(芒果酸奶)。

PS 间嘢到食饭时间都几full下