2018-08-13
由于之前曾经来过呢个位食半自助餐觉得几好味,所以今日想黎试埋晚餐。但去到先发觉原来已经转咗手,系门口见到生蚝餐牌几吸引,一场黎到就试下啦。我地一行两人叫咗半打生蚝,一份小食及一只春鸡。生蚝(半打) :由于唔系好认识生蚝品种,店员推介呢款生蚝刚刚今日到,所以就拣咗韩国嘅Stella Maris M size,生蚝入口新鲜,肉身饱满,海水味唔太重,加少少柠檬汁已经好好味。炸孜然单骨鸡翼 :单骨鸡翼炸得松脆,食起黎非常方便,孜然粉令鸡翼更香口,味道唔会太咸,配上泰式辣酱,一口一件食得好过瘾。牛油焗春鸡 :春鸡即叫即焗,所以都等咗差唔多廿分钟先有得食。春鸡都几大只,最适合两个人share食。春鸡用牛油焗过后香喷喷,鸡肉够软熟,用刀轻轻一切就切得开。鸡肉嫩滑之余亦保留咗好多肉汁,虽然配有烧汁,但个人觉得唔驶点汁已经好够味。配菜有南瓜蓉,薯角,洋葱及蘑菇,轻微炒过嘅蘑菇及洋葱,食落好香口。系无预期之下试咗呢间新餐厅,都算系一个唔错嘅惊喜。
我地一行两人叫咗半打生蚝,一份小食及一只春鸡。
生蚝(半打) :
炸孜然单骨鸡翼 :
牛油焗春鸡 :
系无预期之下试咗呢间新餐厅,都算系一个唔错嘅惊喜。