2020-10-02
寻晚一家人中秋节去大埔呢间明星皇宫食晚饭,因为限聚令焗住9个人分开坐3张台,啲经理行开晒冇人落单,我企咗好耐都冇人理我😒见到个扎髻女经理同人吹紧水 social, 仲讲咗好耐😡我等佢吹完水行过去🚶🏻♀️落单,我叫咗1只3斤十両嘅长脚蟹🦀、1份片皮鸭🦆、1碟白灼虾🦐、1份桶蚝🦪、1碟椒盐炒鲜鱿🦑、1煲冬瓜煲老鸡🐔🥣,吩咐咗佢要分3份上3张台,佢哋好快上菜,一嚟就嚟3碟白灼虾🦐🦐🦐、3份桶蚝🦪🦪🦪同埋3碟椒盐炒鲜鱿🦑🦑🦑😱😱😱,吓!? 乜叫1碟全部变3碟?? 咁如果我叫1只乳猪咪嚟够3只???🤡🤡🤡🐷🐷🐷我见状立即同佢哋讲清楚,我哋系要1碟分开3份上3张台,佢哋话只可以改1碟虾,而桶蚝同椒盐鲜鱿就唔可以 cut, 一定要我哋要晒佢,咁都唔系钱嘅问题,系根本食唔晒,会浪费食物,啲侍应同经理谂唔到?完全唔觉得有问题??🤡😮之后又走咗个男经理出嚟话只长脚蟹好瘦,叫我哋唔好要,咁我叫佢取消咗佢,改返张单,佢走咗去冇咗件事,最后仲要我叫另一个男经理改单,后尾去厕所见到只蟹唔见咗,都唔知系咪俾咗第二个食😡😡成间酒楼啲侍应同经理都唔 make sense, 完全老屈,咁样做生意都有嘅😒😒我第一次去明星,
之后又走咗个男经理出嚟话只长脚蟹好瘦,叫我哋唔好要,咁我叫佢取消咗佢,改返张单,佢走咗去冇咗件事,最后仲要我叫另一个男经理改单,后尾去厕所见到只蟹唔见咗,都唔知系咪俾咗第二个食😡😡成间酒楼啲侍应同经理都唔 make sense, 完全老屈,咁样做生意都有嘅😒😒我第一次去明星,亦都系最后一次去!🤬🤬🤬
想去帮衬嘅谂清楚,想唔想俾人当水鱼😡😡