2024-04-24
前两日去咗铜锣湾皇冠假日酒店餐厅食饭,庆祝纪念日~🥰呢间餐厅系西式扒房,环境非常舒适,我哋𠮶日系晏昼去,order 咗个 weekday Set Lunch,可以拣2/3/4 courses,我哋就拣3 courses!- 原种蕃茄配黑毛猪火腿原种蕃茄系冇经过人工改良、非杂交的原生品番茄,味道比平时嘅蕃茄更加甜!黑毛猪火腿带来咸香,加上苹果醋同迷你香草,味道层次更丰富,好开胃。- 宫崎县米饲猪扒 (200克)今次就试咗呢款猪扒,猪扒煎得恰到好处,肉质保持到嫩滑,口感充满肉汁,加上苹果肉汁味道更升一个层次。另外有香脆既啤酒味旋风薯角以及粟米伴菜,同样美味。- 鲜果马斯卡彭芝士挞呢款芝士挞好特别,用上马斯卡彭芝士忌廉,挞上布满开心果碎,又摆满时令水果~有芝士嘅咸香,又有生果嘅清爽,杏仁嘅味道,非常推介!- 额外单点咖啡另外单点咗一杯hot latte,有完美嘅心形拉花,口感顺滑😉
- 原种蕃茄配黑毛猪火腿
- 宫崎县米饲猪扒 (200克)
- 鲜果马斯卡彭芝士挞
- 额外单点咖啡