2024-02-03
荃湾呢度新开左间宝字号刀削面,晚餐黎到食,都要等下位,感觉几受附近街坊欢迎。佢有唔同既单人饭面套餐或者双人套餐,双人套餐好抵食!有两款刀削面加两款小食仲有野饮,除翻开都系70几蚊一个人,但系可以食到好丰富~呢度主打刀削面,除左有最常见既汤刀削面之外,仲有拌刀削面,同埋我第一次试既炒刀削面!另外佢地都有啲饭类可以选择,好似卤肉饭咁。食物份量都几多,整体觉得系好抵食既一间餐厅👍1⃣️超值双人套餐($148) 👉宝字号蕃茄鸡蛋刀削面 蕃茄汤底浓郁,见到有蕃茄碎系入面。酸酸甜甜,而且鸡蛋系索满蕃茄既味🍅汤底同刀削面都好食。 👉辣椒炒肉刀削面 第一次见刀削面都可以炒。炒刀削面比我感觉更加有惊喜🤩炒得唔会好油,配埋猪肉、白木耳、辣椒一齐炒,少少辣几惹味,刀削面炒比起汤既更加有口感,大推呢个!而且佢好大碟好抵食。 👉炸鸡粒 👉小酥肉 两款小食都炸得香脆,唔会油亦都唔会感觉炸得好干。 👉冻奶茶 👉冻鸳鸯 套餐送埋饮品,冻饮唔洗加钱。成个套餐都真系好抵食! 2⃣️肉夹馍 ($28) 第一次食肉夹馍。外层包体系干脆型,中间夹住既肉几juicy,但系唔会感觉肥腻😋中间既肉系有啲似手撕猪肉咁,仲有啲青椒粒,食
1⃣️超值双人套餐($148)
👉宝字号蕃茄鸡蛋刀削面
👉炸鸡粒
炸鸡粒
👉小酥肉
小酥肉
两款小食都炸得香脆,唔会油亦都唔会感觉炸得好干。
👉冻奶茶
👉冻鸳鸯
套餐送埋饮品,冻饮唔洗加钱。成个套餐都真系好抵食!
2⃣️肉夹馍 ($28)
肉夹馍
第一次食肉夹馍。外层包体系干脆型,中间夹住既肉几juicy,但系唔会感觉肥腻😋中间既肉系有啲似手撕猪肉咁,仲有啲青椒粒,食落系juicy既,但系肉汁唔会浸淋外皮,呢种味道我真系第一次食,但系几值得试。
3⃣️果仁菠菜 ($28)
果仁菠菜
呢碟系凉拌前菜类,份量都唔少,菠菜配上花生粒,系几开胃既。