2017-01-07 766 浏览
约左人八点先食饭,六㸃几已经有点饿,好野~可以去食件蛋糕坐下。蛋糕好多选择,款式唔太花巧,系sell 实力嘅蛋糕。Earl Grey Lemon Cake 睇个样以为系angel cake 软棉棉嘅口感,点知系实的的嘅,有点干,可能因为摆左喺雪柜成日所以抽到干左? Frosting 唔会太甜,成个蛋糕好多earl grey 茶叶,但完全食唔到茶味,净系食到柠檬味,几清新。作为earl grey 嘅fans ,对哩个蛋糕有少少失望。Cookie Dough Cheesecake几得意㖞,真系有两旧cookie dough。cheesecake 甜度适中,烘烤过的蛋糕口感几滑,唔会太滞。我比较喜欢这个cheesecake。Coffee友人的咖啡好香浓,有水准的咖啡,奶泡打得好幼滑。Mocha唔太甜,比例刚好,咖啡味香浓,配cheesecake一齐食冇咁滞。

Earl Grey Lemon Cake
Cookie Dough Cheesecake
Coffee
友人的咖啡好香浓,有水准的咖啡,奶泡打得好幼滑。
Mocha