2018-10-06
生平第一次写食评,真系不吐不快,懒过鬼嘅我都忍唔住要打几只字向世人反映下。一家大细星期日食晚饭,点了:1: 烧猪腩仔 - 上枱嘅肉系烧中猪肉,又韧又柴皮,食咗几十年烧腩仔,从来未试过咁难食的。用中猪肉冒充猪腩肉,根本就违反商品说明条例。2: 咕噜肉 - 用嘅系猪颈肉,肥淋淋,咬落去每啖都标哂油入口,啲猪油味系口内浪来浪去,一路食一路想呕。3: 黑椒日本和牛粒 - 啲牛粒系冻肉舖卖好cheap𠮶只,加上煮到好生,入面啲脂肪仍然系冻冰冰,全家人都咬一啖就吐番旧肉出嚟,成张枱都俾啲吐出嚟嘅牛肉血汁染红,真系好核突。4: 烧鹅 - 皮唔脆,肉无味,老实讲,大家乐同大快活烧𠮶啲好食过佢三倍。5: 抄白菜 - 无乜特别。6: 寿包 - 正常寿包拳头咁大,佢哋嘅寿包就只有X头咁大,痴Q线,如果用嚟做寿个包得咁细,乜福乜寿都俾佢折晒啦。5个大人,4个白饭,5支啤酒,埋单2400,每人差不多俾500蚊食垃圾,唔止中伏甚深,直头系无天理。P.S. 我哋7:30左右到场,星期日晚只有三份一枱有客,但食到8:30居然迫我地埋单。需然无错系讲过话头轮由7:00食到8:30还枱,但佢哋全场得三份一枱有人坐,另外三
一家大细星期日食晚饭,点了:
5: 抄白菜 - 无乜特别。
P.S. 我哋7:30左右到场,星期日晚只有三份一枱有客,但食到8:30居然迫我地埋单。需然无错系讲过话头轮由7:00食到8:30还枱,但佢哋全场得三份一枱有人坐,另外三份二系空枱,居然咁都迫客埋单。我问可唔可以坐多一阵,个经理话要交枱俾下一轮客,但其实鬼影都无只,我真系即时O哂嘴,咁嘅服务真系无嘢好讲。人生出外食饭无数,以呢餐最伏。