2022-09-15
中秋节同屋企人食咗个好精致嘅晚餐😛😛超级推介,系家人聚餐好地方,近排新装修咗,有少少似酒吧嘅感觉,整体都好靓。话梅小山药卖相超精致,职员拎过黎果阵我以为系甜品😛原来系前菜,山药带少许话梅味,相反话梅啲味已经出晒嚟食落唔酸,感觉好得意。白卤水九孔鲍鱼4只大大只✨✨冇谂过咁大只,一开为二方面进食爽口好食,必嗌。鲍鱼底部仲有件甜不辣,好挂住台湾!!卤水汁更显出鲍鱼独有的鲜味。蟹肉蛋白泡泡脆米金汤✨✨✨超推介,本身听到脆米已经好吸引,上面四个白色波波其实系蛋白。饮落甜甜地,好香南瓜味(希望无估错),汤入面有一丝丝蟹肉、虾肉同元贝😆热辣辣好好饮!盐酥波士顿龙虾脆角豆金瓜龙虾炸得超级酥脆,连壳都可以咬😃加咗少少椒盐调味劲香口。配菜方面同样有炸得好通透嘅南瓜、秋葵、脆米饼,用嚟送酒真系好正。黑松露鲜百合花成朵花咁样上菜,感觉混合左少许薯蓉、忌廉汁,百合入口即溶。黑松露为百合带来点缀,食落浓浓黑松露香味,上面仲有少少金箔,感觉好高档😆铁板香煎一口鹅肝牛小排呢度都有我最爱嘅鹅肝😛😛劲香滑溜,酱汁味道唔会过浓而抢咗鹅肝同牛肉嘅味道。𠮶碟外边仲有一圈蛋,味道淡刚好中国鹅肝牛肉嘅浓味。八斗子炒饭大大只虎虾垂直
话梅小山药
白卤水九孔鲍鱼
蟹肉蛋白泡泡脆米金汤✨✨✨
盐酥波士顿龙虾脆角豆金瓜
黑松露鲜百合花
铁板香煎一口鹅肝牛小排
八斗子炒饭
大大只虎虾垂直摆喺上面,用嚟打卡就最啱,炒饭配料有蟹肉、鹅肉、皮蛋、带子、蟹籽,总之就系好多好多😁炒饭上面仲有少少猪肉松调味
Tea flight
茶同酒嘅crossover ✨ 每杯唔同味道,仲配上唔同嘅小食,石榴干、青提子、凤梨酥😛非常之台湾风!
金凤仙子
爸爸话菠萝味好正!
奇幻世界
妈咪话钟意用嚟打卡🙈