2011-09-22
午餐同同事食,呢度午餐系套餐形式,有7-8样𩠌拣,,一饭加一汤无餐饮,我地一齐叫share黎食,整体感觉真系好似屋企开饭。入去差唔多未坐低先奉上每人汤一盅,是曰餐汤青红萝卜煲唐排,呢挺家庭汤都几正,清清地。念真啲个店名改得劲贴切,菜都未点就有汤饮,仲唔系"头啖汤"!环境端庄实在,没半点浮跨, OK干净,座位不算多, 我地5人通常要稍等位套餐啲𩠌主打都系家庭𩠌,睇下你就知水蛋蒸得几滑,肉碎较少,屋企煮嘅话实会落多啲,唔系嘅话梗系𠮶个月唔记得俾家用牛肉炒白菜仔,呢味菜呀妈最钟意整,南瓜芋头排骨,卖相一般,但汁香甜,有南瓜味(呢句评语由我唯一FANS, NESTA87提供)炸菜蒸排骨,不过不失,如果屋企整啲炸菜会切碎啲盐焗龙江鸡,算有鸡味整体黎讲,家庭𩠌得黎水准几稳阵,唯一最大问题系份量偏小,连细食小妹同事,平曰一定食唔晒自己碟饭,系呢道都要食晒碗白饭先够,大家要就住就住咁挟𩠌,好似屋企经济欠佳,唔太够钱买𩠌咁!其实呢几次大家考虑食唔食呢间嘅时候,主要考虑点都系惊唔够食......如我上一篇食评, 唔介意加价几蚊,加大D𩠌份量, 咁样会多D去食呢度.
套餐啲𩠌主打都系家庭𩠌,睇下你就知