2018-12-10 4034 浏览
上次去韩国Miss左NeNe Chicken,今次终于可以系香港食番,NeNe Chicken系韩国已数一数二,有过千间分店,依加香港都开左几间分店,实在太好了今次去左朗豪坊店食NeNe Chicken, 见到佢门口餐牌d食物都几吸引~ 店舖都算大,以黄色为主,入到去已见到好大个鸡形图案连只碟都系鸡一坐低,店员即付上前菜,泡菜一客味道不会太辣,很爽口开胃,好吃来到NeNe Chicken 紧系要叫鸡啦,见到佢餐牌有个新产品,芝士铁板鸡个卖相好似几好味咁,有中size同大size拣,我地就叫左个中size~鱼糕串清汤,呢个都好似唔错,所以我们叫埋这个wow...出场了 出场了芝士铁板鸡个卖相好吸引,d汁好好味,不太辣,带点甜味芝士味同椰香味,好香 鸡肉又滑又嫩~除左芝士同鸡外,仲有埋年糕食,年糕烟烟韧韧,口感十足鸡肉点芝士汁真系好钟意佢d汁,一于唔好浪费d酱汁,加10蚊要个白饭,捞埋饭食,好好味鱼糕串清汤这个都好多料下,除左2串鱼糕外,还有鸡蛋,豆卜条,菜,鸣门卷~鱼糕串,鱼糕非常弹牙,好有口感,好好食汤底都好清甜,好饮整体食物,服务,环境都好好难怪咁多分店

店舖都算大,
以黄色为主,
入到去已见到好大个鸡形图案

连只碟都系鸡

一坐低,店员即付上前菜,泡菜一客
味道不会太辣,很爽口开胃,好吃

泡菜

个卖相好似几好味咁
,有中size同大size拣,我地就叫左个中size~

鱼糕串清汤,呢个都好似唔错,
所以我们叫埋这个

wow...出场了 出场了

个卖相好吸引
,d汁好好味,
不太辣,带点甜味芝士味同椰香味,
好香
鸡肉又滑又嫩~
除左芝士同鸡外,仲有埋年糕食,年糕烟烟韧韧,口感十足

鸡肉点芝士汁

真系好钟意佢d汁,一于唔好浪费d酱汁,
加10蚊要个白饭,捞埋饭食,好好味

鱼糕串清汤

鱼糕串,鱼糕非常弹牙

好有口感,好好食

汤底都好清甜,好饮

整体食物,服务,环境都好好
难怪咁多分店
泡菜