2016-09-29 1281 浏览
今朝见到FB提示我当年今日系欧洲Exchange既日子~突然就超想食欧洲菜回味下! 上openrice见到呢间评价几好既餐厅! 就拣左佢~!环境同装修都几好!坐得好舒服!同男朋左一人点左一个汤~传统匈牙利熟炖牛肉汤($58)好香浓! 唔会太酸! 好足料~真系食到唔少既牛肉~牛肉一D都唔老唔会韧~正!海鲜番茄清汤($68)第一眼见到有成两粒带子加集虾已经双眼发光~~~个汤好鲜甜~唔会比调味料盖过左D鲜味~!唔细粒嫁! 坚足料!北海道刺身带子薄片伴蕃茄莎莎青柠檬榄油($128)十级开胃既前菜~~因为个卖相好吸引! 刺身好滑~入口就好似已经唔见左咁@@~味道好复杂~少少酸少少咸~更突出刺身既既鲜甜!传统西班牙烤乳猪配香脆薯丝($198)呢个真系唔推介唔得><”首先好入味~完全唔洗点酱都已经够哂! D肉劲滑! 个皮超脆~最神奇既系佢可以烤到D骨都变成脆皮~我食到第二旧先发现==’ 哈哈仲有个脆薯丝~我个人好中意^^一路倾计食下又一条~食下又一条! 好好味~温馨小提示~ 唔好睇少以为每人食四旧好似唔多~其实每旧都好大旧~啖啖肉~三四个人share都绝对冇问题!我系欧洲通常都唔会食
环境同装修都几好!坐得好舒服!
同男朋左一人点左一个汤~

传统匈牙利熟炖牛肉汤($58)

海鲜番茄清汤($68)
第一眼见到有成两粒带子加集虾已经双眼发光~~~
个汤好鲜甜~唔会比调味料盖过左D鲜味~!
唔细粒嫁! 坚足料!
北海道刺身带子薄片伴蕃茄莎莎青柠檬榄油($128)

传统西班牙烤乳猪配香脆薯丝($198)
我系欧洲通常都唔会食埋佢个萝卜丝~因为腌得太酸~但呢到反而ok~一D都唔酸~食得太多乳猪脆皮可以中和下~好似冇咁热气xd

黑松露意大利介子云吞伴轻怡菠菜忌廉汁($128)
见到呢个云吞即刻记番起当年我都成日煮><”食过呢到先知原来系可以煮到咁好味@@
记住一定要用匙羹食! 因为佢个汁绝对系精华中既精华! 一滴都唔想哂~~~~
汁呢样野真系好睇厨师~~原来黑松露 + 菠菜忌廉系可以咁好食!!~ 超like呢道菜!
本身都冇谂住叫甜品~但觉得呢到既菜真系好出色~所以心思思好想试埋佢个甜品~!果然惊喜!

鲜野莓伴雪糕班戟($88)
~完美演释咩叫将最平凡既野变得不平凡~! 一定要手机食先既花花班戟~!!好靓! 味道都劲正~绝对唔系CheapCheap云呢拿雪糕!! 块皮系相对硬身少少既~好香蛋味!LIKE!!

柚子芝士饼($48)
芝士几滑唔会太实~第一啖食既时候觉得劲重柚子味~可能未食过~未适应到~第二啖连埋士多啤喱食即刻唔同哂~淡淡既柚子香! 好特别几新奇=)
好满意既一次Dinner~服务都好好~waitress不断都有加水~好好笑容! 赶时间就唔好黎喇~上菜比较慢~会等系食完一道再上一道咁! 好耐冇试过真系食足两个钟xd