牛池湾村一间不起眼小店,行过都未必知佢系边。传统家庭式经营,1964年开业,已过半世纪。宝福餐厅系硕果仅存,拥有「寮屋食物牌」食肆;主要客源系附近街坊生意,学生,山友。据闻2025年牛池湾村开始逐步清拆... 岁月不留痕?时代变迁,市区要重建,旧痕迹就要作取舍小店好vintage,光线充足,周边都系岁月痕迹,墙上menu 每粒字由老板亲手写上;谂好食咩,同太子仔落单,转头就口传入厨房,身经百战嘅老厨子就开工,呢种就系旧式嘅家庭经营模式特餐$31,我会解读为 ”特别平嘅常餐”平平无奇,便宜,平凡...沙嗲唔系浓稠浓稠;薄薄牛肉片有点柴,面底用嘅都系大光或者东和面个类;多士奄列都系即叫即做;茶底可以,整体中规中矩;始终食嘅都系人情味,一份情怀,一个片段吧

特餐$31,我会解读为 ”特别平嘅常餐”
平平无奇,便宜,平凡...

2023-12-13
$31 (早餐)