对不起 只能讲 伏咗.....HAND3AG ‼️(此食评纯属当日感受,没有任何攻击行为)‼️ 事源于17/12 2:30,因为有急事而迟咗食饭,突然谂唔到食乜,就去返呢间食过三次嘅铁板三文治店,佢价钱平之除唔洗叫套餐都食得饱,第三次去嘅时候已经有少少失望,就谂住俾多次机会佢,但今次就真系伏咗😭。 HAND3AG 位于K11,哩样大家都知,近期喺中环旺角开分店,可见人气度高🧐。餐厅主打铁板三文治,结合日式/欧式/韩式/美式元素,组成一个创意三文治,加上佢嘅“爆饀”,吸引foodblogger黎打卡📸。 餐厅装修以水泥文青风格为主,格局鲜明,环境宽阔,加上墙上彩色嘅画风,已经系佢引人入圣嘅一大重点😍。 餐厅以半自助形式运行要,先喺门口落完order,咁收得呢个价位都算系正常嘅,但今日嘅食物就完全配唔起呢个咁雅致嘅环境🥲。 大只水手铁板三文治$52 价钱无可否认系非常之抵,仲要咁鬼大份,次次食完都好满足🤑,我就第一次叫呢个大只佬三文治,一上到枱同网上中有少少出入,点解会有咁多绿生菜呢,我就觉得个colour唔太靓仔🤨。 ‼️提多一样野,落完order 之后,櫈都未座定个三文治已经整好,有D古怪,
对不起 只能讲 伏咗.....HAND3AG

‼️(此食评纯属当日感受,没有任何攻击行为)‼️

大只水手铁板三文治$52

‼️提多一样野,落完order 之后,櫈都未座定个三文治已经整好,有D古怪,但不排除冇乜人嘅可能性‼️

大只水手铁板三文治

先讲主角炸鸡先啦,鸡肉的确几大旧,覆盖全个三文治。外皮好厚,但就已经·完·全·腍·哂,一D脆口都冇,一黎系炸定㗎啦,二黎就比D沙律酱整到成个海绵咁黏黏地,变咗块软韧嘅淀粉粒,好核突🤢。鸡肉有肉味嘅,但冇肉汁,又有D柴,本应用咗buttermilk之后会令D肌肉纤维化开,令鸡肉更松软,唉....😔

大只水手铁板三文治

面包两面都切得偏厚,用上麦包,有好轻微地烘过,脆感就一定缺欠架啦,质感松软,有少少麦香,但包皮真系好硬lor,用黎练牙力一流🦷。

大只水手铁板三文治

仲有D热溶过嘅American cheese,好sad looking嘅波菜😅,配上千岛酱嘅生菜。下面就有D coleslaw,椰菜同萝卜口感都系湿软,汁酱偏向稀,酸味特别明显(通常都会用苹果醋),个人就一般呢样野,系令到鸡皮湿过毛巾嘅元凶之一😢。