2021-05-14 2615 浏览
最近行海港城见到LCX开左间祥仔辣辣 搞到肥Glor都忍唔住走入去试下🙌🏻餐厅装修好有心思 黑白瓷砖尽显怀旧风格 配合大红色嘅凳同窗帘形成强烈对比👍🏻座位阔落 最正就系有好多海景位 等客人可以一边望住维港景色一边叹酸菜鱼!·辣辣招牌二人套餐 $488 (会员价 $398)1️⃣*酸辣红海蜇花海蜇清脆爽口 酸辣度刚刚好 非常开胃 比起坊间唔少偏腍嘅海蜇出色得多!连埋青笋一啖食落去就更脆口多汁👍🏻*招牌口水鸡呢碟口水鸡嘅层次好丰富 除左辣 仲有唔同嘅辛香料味道 唔会一味得个「麻」字🙌🏻鸡肉肉质鲜嫩多汁 连鸡皮食都唔会好腻口👍🏻2️⃣*招牌祥仔酸菜鱼主角嚟喇!肥Glor近期最爱嘅酸菜鱼!今次我地选择左微辣 鱼片索尽汤汁而且肉质嫩滑不油腻 值得一赞嘅系佢嘅新鲜程度系唔需要用油去制造嫩滑感👍🏻而且佢嘅配料亦非常多 大量酸菜、芽菜、葱花同辣椒等 捞饭食一流啊👍🏻*宫保虾仁酱汁酸酸甜甜唔会好辣 虾仁新鲜爽口 好适合送饭或者酒 推!*自家酸菜炒肉末配薄饼肉末炒至粒粒分明 有埋酸菜粒就更加开胃 仲有4块薄饼俾你包住酸菜肉末一齐食 一啖食哂感觉好治愈👍🏻*干锅福建椰菜花肥Glor本身唔系好钟意椰菜花阵草青味 但哩

·辣辣招牌二人套餐 $488 (会员价 $398)
辣辣招牌二人套餐

2️⃣
*招牌祥仔酸菜鱼
招牌祥仔酸菜鱼

*宫保虾仁
酱汁酸酸甜甜唔会好辣 虾仁新鲜爽口 好适合送饭或者酒 推!
宫保虾仁

*自家酸菜炒肉末配薄饼
自家酸菜炒肉末配薄饼

*干锅福建椰菜花
肥Glor本身唔系好钟意椰菜花阵草青味 但哩碟小菜完全冇𠮶阵味 反而系劲香口仲有辣椒调味 椰菜花不干不硬 味道浓而不过 比起一般炒菜特别的多👍🏻
干锅福建椰菜花

3️⃣
*腰果露配芝麻汤圆
甜品好有惊喜 听到个名已经觉得营养满满 食落浓稠度刚刚好 腰果想恰到好处 芝麻汤丸一要落去就爆馅 皮劲软熟而且芝麻味香浓 食完好满足呢~

#𝙛𝙚𝙞𝙜𝙡𝙤𝙧_𝙚𝙖𝙩

📍 祥仔辣辣 (海运大厦)
尖沙咀广东道3-27号海港城海运大厦LCX3楼32号舖

2021-05-13