2024-02-20
新年期间食太多中餐, 周日起身就想食西餐于是提议来呢度食,之前食过晚餐都唔错见佢周末有brunch set, 又唔算贵同埋真系人多, 唔系早10分钟, 应该都要等位添呀呢张系等隔离台食完先影到个环境咋我地分别叫咗一人一份SET再加一份小食: 炸黑松露蘑菇球最初以为入面是原粒蘑菇, 原来系同黑松露一齐blend成入面好Creamy且黑松露味浓呢度落完order后, 上菜都唔会等好耐, 男友的主菜 M4+牛胸腹扒 (medium)伴薯条卖相都唔错, 生熟度都适中, 不过男友切了一小片给我试, 咁啱就有少少韧, 唔似菲力牛扒咁稔身但牛肉味都浓我那份油封鸭腿, 是法国常见菜式因为知道一定会很稔, 我个人较懒, 又唔想食春鸡有骨的食物, 所以点鸭腿就一定无错的用刀一拮落去, 骨肉分离, 虽然是稔, 但都食到一丝丝嘅鸭肉, 而且一D都唔鞋垫底用了黑松露薯蓉, 又系劲香浓, 再加了微甜嘅红酒汁, 都几特别一场嚟到,想食埋甜品先走叫咗份「香蕉船」,童年回忆,不过呢个系法国变奏版有生果有雪糕又有脆皮,一次过满足晒几个愿望两个人share 都觉得大份不过甜品对女生嚟讲,有另一个位容纳的雪糕球是云呢拿和士多
于是提议来呢度食,之前食过晚餐都唔错
见佢周末有brunch set, 又唔算贵
同埋真系人多, 唔系早10分钟, 应该都要等位添呀 呢张系等隔离台食完先影到个环境咋 我地分别叫咗一人一份SET再加一份小食: 炸黑松露蘑菇球 最初以为入面是原粒蘑菇, 原来系同黑松露一齐blend成
入面好Creamy且黑松露味浓 呢度落完order后, 上菜都唔会等好耐,
男友的主菜 M4+牛胸腹扒 (medium)伴薯条
但牛肉味都浓
一场嚟到,想食埋甜品先走
叫咗份「香蕉船」,童年回忆,
不过呢个系法国变奏版
有生果有雪糕又有脆皮,一次过满足晒几个愿望
两个人share 都觉得大份
不过甜品对女生嚟讲,有另一个位容纳的
雪糕球是云呢拿和士多啤梨味
士多啤梨味那个很出色,一啲都唔假
香蕉份量都多,而且是新鲜的👍🏻
到离开时都仲系咁多人