2024-04-25
将军澳海滨长廊呢间地中海风餐厅the Hunter装修劲有异国风情打卡够晒格调,望住海吹着海风叹美食,人生一大乐事。❤️今次试咗佢个lunch set 都唔错,诚意推荐俾大家. 三道菜午餐有前菜、主食同甜品. 前菜有四款选择,主食就有八款价钱丰俭由人,甜品系固定视乎当天供应. 餐饮可以选择Soft drinks或者橙汁,或另加钱转咖啡. 最平嘅set$168起就可以体验吓呢个咁靓嘅环境,豪少少大概$400左右. 其实餐厅系出名食牛,店内有自家干式熟成柜超专业,不过朋友唔食牛,我哋就试吓其他菜式方便开心share. ⭐️大虾沙律大虾爽身,青木瓜丝好爽口酸酸甜甜,杂锦生菜好新鲜. ⭐️藜麦沙律配搭超丰富色彩缤纷好健康,除咗藜麦,仲有番石榴籽、松籽、羽衣甘蓝,酱汁系橄榄油同柠檬汁,好清新轻盈,咬落好有层次口感. ⭐️骨羊扒羊扒香而不毡,香草调味惹味. 幼条薯条份量劲多炸得好香脆唔油腻. ⭐️煎鲷鱼配甜椒茄子蕃茄鱼皮焦香鱼肉嫩滑,配上意大利蕃茄酱制成嘅蔬菜配菜好开胃. 是日甜品系士多啤梨云呢拿雪糕蛋糕. 质地几厚实但咬落松软. 入口唔会太甜,士多啤梨酱好滑好creamy,混埋雪糕食好满足. 食完仲可以
⭐️大虾沙律
大虾爽身,青木瓜丝好爽口酸酸甜甜,杂锦生菜好新鲜.
⭐️藜麦沙律
⭐️骨羊扒
⭐️煎鲷鱼配甜椒茄子蕃茄
鱼皮焦香鱼肉嫩滑,配上意大利蕃茄酱制成嘅蔬菜配菜好开胃.
是日甜品系士多啤梨云呢拿雪糕蛋糕. 质地几厚实但咬落松软. 入口唔会太甜,士多啤梨酱好滑好creamy,混埋雪糕食好满足. 食完仲可以海边漫步,想有情调啲仲可以搭船过筲箕湾,揾日试吓先.