2024-09-30
Bristo la Baie 今次我去咗一间将军澳嘅西餐厅,听人讲佢哋嘅牛扒同三黄鸡薏米饭好出色,于是就迫不及待想试下。首先讲讲牛扒。佢哋嘅牛扒系用上等嘅肉质,煎得恰到好处,外脆内嫩。上面撒咗少少海盐,真系好有味!咬落去,肉汁四溢,完全冇咩腥味,食落去非常过瘾。我试咗黑椒酱,味道香浓,配合牛扒真系绝配。再讲下三黄鸡薏米饭。呢碗饭就有啲特别,唔单止有鸡肉,仲有薏米,食落去唔油腻,反而觉得清新。鸡肉切得厚厚块,肉质鲜嫩,啖啖都有鸡味。薏米煮得刚刚好,口感软滑,仲有助消暑,真系一个好选择!饭粒松软,吸收咗鸡汤嘅精华,食完都唔会觉得重。呢间餐厅嘅牛扒同三黄鸡薏米饭都值得一试,无论系肉食爱好者定系想食健康嘅人,都会觉得满意。如果你想揾一个地方,享受美味又唔会太油腻嘅餐点,呢度绝对系个好选择!下次再去我一定会试下其他菜式。价钱:$ 500分数:9/10地址:将军澳澳南海岸唐俊街23号MONTEREY Place地下Go2号舖#美食 #hkfoodie #hkfood #food #美食推荐 #美食推介 #香港美食 #hkig
Bristo la Baie
价钱:$ 500