2024-06-23
平时食开九龙嘅餐厅,今次专程嚟到北角试一间街坊之间都好出名嘅韩国餐厅,睇吓有咩咁特别😯餐厅环境好大,唔会坐得好迫,叫多啲嘢食都唔惊张枱摆唔晒🤭餐厅嘅同事全部都好热情同埋非常有礼貌,值得一赞👍🏻今次叫咗去韩国餐厅必食嘅韩式鱼糕汤($88),韩式炒粉丝($83),乳酪洋葱无骨炸鸡(轻盈) ($55),辣猪卷饭($55),仲有两杯梳打($28/1)😋鱼糕汤系连埋一个火炉仔一齐上枱🔥无论你饮几耐个汤都仲系热嘅,唔洗急住一上枱就要即刻饮晒佢😌个汤好入味,鱼糕好爽口,连埋啲好烟韧嘅年糕同少少粉丝一齐食,再饮啖暖笠笠嘅汤♨️成个人都舒服晒☺️炒粉丝都好足料💯入面有唔同嘅蔬菜丝,蛋粒同埋牛肉丝,粉丝唔会太过淋仲保持到好有弹性嘅口感,真系食亲韩国嘢都必点👏🏻炸鸡同埋辣猪卷都超级好食🤩炸鸡个酱汁非常夹,酸酸甜甜配埋无骨炸鸡一啖食好顺滑✅而且仲会附送一盘苹果生菜丝俾你解腻,越食越开胃,唔会好快就食饱咗😋辣猪卷就辣辣地,一旧接住一旧,越食越多,虽然系饭但系你都唔会觉得好滞😝最后指定动作叫咗两杯梳打,中和一下成餐饭嘅饱腹感,好清新👌🏻虽然唔系住附近,但系有机会一定会再过嚟食或者叫外卖支持下🥡👏🏻