2022-08-25 146 浏览
每个月都会揾间餐厅同男朋友食餐好。西餐食得多都会厌。就揾左呢间日本餐厅~因为岩岩先落左风球,店内未有太多客,一入到去灯光好柔和,好有日本居酒屋嘅感觉😚播紧既日文歌又唔会太嘈。好好彩可以坐到卡位,好舒服,见到其他木位座都系软垫,唔会话坐到个人pat pat痛😝😝。特登留定个肚食黎食餐好,所以一坐底就拿拿声落晒order。京都宇治抹茶烧酌/福良野哈密瓜烧酌:呢2款烧酌系我既favorite,因为我好怕太重酒味。呢2杯系抹茶/哈密瓜味浓,但唔会盖过酒味。怕酒味既朋友绝对可以一试。味噌甲罗烧:未烧之前见到材料迫满晒个蟹盖,烧紧嘅时候已经流晒口水🤤。饼干系紫菜味加配埋满满蟹膏,蟹膏好够味好张口,两块饼干对我来讲已经好足够,最后仲剩下少少蟹膏既,一啖放入口lu~完全唔咸~真系好幸福龙虾汤煮海鲜:睇落去细细兜咁,谂住冇咩特别。开始食之后,发现入边都好多材料,有虾,八爪鱼须,螺,蚝,金菇,芋丝同冬菇。龙虾汤做底,加上满满海鲜,所以鲜甜味好重。牛油烧帆立贝: 食烧帆立贝最怕佢烧到好韧,但系店员烧既时间掌握得好好,完全烧到好林,牛油味唔会抢帆立贝嘅鲜味食哂要烧既食物,可以主攻刺身了😚😚😋😋三文鱼加州反卷:

特登留定个肚食黎食餐好,所以一坐底就拿拿声落晒order。

甲罗烧

龙虾汤煮海鲜

牛油帆立贝/龙虾汤煮海鲜

食哂要烧既食物,可以主攻刺身了😚😚😋😋

三文鱼加州反卷
三文鱼加州反卷: 唔好睇呢个名好平平无奇,佢铺满晒蟹籽,入面仲有蛋牛油果同蟹柳,其实都好好食同几饱肚㗎🤪🤪。

刺身六盛
刺身六盛:一见到佢上盘,午餐黎讲好夸张,不过我钟意✌🏻。件件都切到好厚身,三文鱼油甘鱼 帆立贝赤身 真鲷海胆,想讲一讲真鲷唔腥同海胆好creamy。食到呢到都饱饱地。

最后~
鱼子酱脆脆包
鱼子酱脆脆包:😂呢样好新奇,法包再加刺身,海胆鱼子帆立贝吞拿鱼蓉蟹籽同鱼子酱。实在唔想Miss咗任何一样食材,所以我就一啖放落口,一个包满足晒咁多愿望。个包令到个刺身唔会好漏。👍👍👍

其实除咗刺身同烧物之外,都仲有好多熟食同锅物同埋其他烧酒,好多元化同埋多种类,如果经过尖沙咀嘅话不妨可以试一试,饮下酒食下寿司🍣
宇治抹茶烧酌
哈密瓜烧酌