2019-09-03 154 浏览
去朋友屋企玩,上去之前我地系楼下欣贤轩食野。间餐厅好细,放得5张枱,唔算好干净,不过都算系咁架啦。佢地系家庭式经营,5个人,父母负责煮嘢食,阿仔同婆婆/嫲嫲做楼面。一家五口非常有礼貌,好亲切咁打招呼,多谢佢地时亦会好好咁回覆“洗咩客气呀”,走个时就算父母忙紧都会同我地讲掰掰。本身谂住食两碗面就算,点知睇下睇下佢地个menu小食后,就越叫越多野。朋友碗面系乌冬,贡丸,五香肉丁。试左佢嘅贡丸都几好,真系会有冬菇。我个碗有油面,牛腩,墨鱼丸,猪肠。啲牛腩同猪肠煮得非常入味,好好吃。墨丸就无咩特别。个咸牛肉加蛋三文治好食,个蛋好滑,又厚,我最中意啲蛋咁。我地小食叫左鱼肉烧卖同鱼蛋。鱼蛋可以拣辣同唔辣,都好入味,几好食。

个咸牛肉加蛋三文治好食,个蛋好滑,又厚,我最中意啲蛋咁。