2011-08-08 19 浏览
去完西贡,咪去荷里活广场行,由于之前果餐食得吾够,咪睇下有冇野食,又吾想食得太饱,见到海皇粥,咪一心入去试下。系门口已经见到好多人,个待应不停叫外卖号码,咁我咪行入去问下个待应系咪要等位,哈哈,原来佢要叫号才可以入,但我见佢好多张枱都冇人坐,只系未执枱,都冇所谓啦。但见佢只得两三个待应,就知佢哋好忙,又要收钱,又要落单,又要上菜,又要安排外卖,真系做吾停。终于叫到我哋个号码,你咪以为佢为你带位,原来攞个号码只系俾你入去咋,入到去仲要自己揾位。。。。讲到食物,由于吾系好饿,所以只系叫左一碗至尊艇仔粥,一碟炒面,一碟炸両,老实讲,一直都觉得海皇D食物真系吾错,嚟到依度都觉得一样,特别系碟炒面,真的吾错。但一讲到依度D服务同安排,真系好吾掂,个个待应都目冇表情,十问九不应,叫佢俾两个碗,都要叫几次先睬我哋,之后叫佢俾碟芝蔴,佢都已经失踪左。。。。不过算吧,可能真系吾够人吧。我哋都会继续去其他海皇帮衬。
2011-08-07