2024-12-02 0 浏览
2024/11/24 星期日 。今日去粉岭名都经过苏哥清汤腩 。唔驶等位 。正值午饭时间 。有啲肚饿 ,就决定试吓 。店面也很细 ,大概有20张枱 。看看餐牌 。平均午餐$60-$80价位 。真心有啲偏贵最后点咗清汤爽腩粗面 、油菜加腩汁、牛三宝担担面、奶茶、冻柠茶 。爽腩粗面上枱 ,闻到阵阵牛腩牛骚味 ,首先试一口汤先 ,偏咸浓味 。爽腩油脂分布平均 。肉质爽口没有太多筋容易入口 ,粗面冇碱水味软硬适中 。油菜我点咗菜芯有惊喜 ,每条菜芯都吸满腩汁, 特别清甜可口。另外点咗特别款牛三宝担担面 ,有牛腩、牛肚、牛筋 。汤底花生香味浓淡度适中,估唔到这样配搭都好夹 ,唔会盖过牛腩本身味道 ,整体来讲都很满意 。值得一赞店员服务态度好好 ,正在用膳嘅女店员肯主动帮我哋跟迟来上枱嘅牛三宝担担面 。很感谢呢位女店员 ,

2024/11/24 星期日 。

看看餐牌 。平均午餐$60-$80价位 。真心有啲偏贵