2022-12-09 183 浏览
庆祝姊妹辞左职有好路数,带佢去观塘食好野🤩 嚟到呢间几有小清新风嘅木系餐厅,环境几舒服!一人叫左一个dinner set share食,劲满足又好味😜无耐就有welcome drink, 系类似柚子蜜加左小小姜丝,饮落清甜开胃!头盘分面,叫左一个芝士焗元贝酿蟹肉,元贝大大只好有肉地,配埋蟹肉食够晒鲜味!伴碟嘅沙律配左好靓嘅醋汁,望见都好开心~另一个头盘香煎法式鹅肝配梅酒溏心蛋,鹅肝煎得香口,油脂满满🤩配埋底下d青瓜食解下腻唔错!梅酒溏心蛋都好特别,食到淡香梅酒味😻餐汤都好有心意,喺我地面前倒出嚟好吸睛,叫左一个龙虾汤一个忌廉磨菇汤,两款都劲浓味,饮得出系真材实料~之后上左个解腻茶,系迎香乌龙,到入有柚皮丝嘅杯饮,啖啖清香👍主菜叫左个慢煮西班牙八爪鱼须伴枝豆野菌墨鱼汁意大利饭,卖相好掂,大大条八爪鱼须食落几爽口,个risotto质地有口感,我同朋友都好like🥰另一个Main系鹿儿岛A4和牛西冷配慢煮和牛脸颊,仲有奶油千层薯伴碟,我地先食个千层薯,好有惊喜!好creamy😻 之后食牛脸颊,整得好淋身😚 压轴食最正嘅西冷,油脂分布平均,牛味好出,5成熟刚刚好😍甜品系一个好fresh嘅蜜柑芒

Welcome Drink

千邑龙虾汤

慢煮西班牙八爪鱼须伴枝豆野菌墨鱼汁意大利饭

鹿儿岛A4和牛西冷配慢煮和牛脸颊

甜品系一个好fresh嘅蜜柑芒果mousse朱古力蛋糕,味道清新唔会漏👍另一个Tiramisu超香咖啡酒味,有惊喜!
蜜柑芒果慕丝朱古力蛋糕

Tiramisu

饮品叫左一杯Uji Matcha Latte, 一杯Flat White, 拉花超有心机超靓!Flat White味道浓滑甘香,Matcha Latte唔太甜😚

Welcome Drink
千邑龙虾汤