2020-08-03 419 浏览
今次黎到一间素食餐厅同佢附近既餐厅比简直系别树一格就好似一大班男仔入面企左一个小女孩咁一入门口店员会先帮我地量体温 侧面仲有消毒搓手液比大家用餐厅出面仲放左两张圆枱方便带宠物既客人枱面仲夹左一把风扇仔比大家 好细心呀💛餐厅设计系白色墙身配一大块玻璃绝对系打卡位😍一入餐厅既左手边墙仲有一块圆镜又系另一个打卡位😍佢地摆放左一啲绿色既植物系到好养眼🤗我叫左一个炸南瓜薯饼 墨西哥脆片配秘辣莎莎酱 同埋冬荫意大利饭 饮品方面就叫左香蕉火龙果燕麦奶同热既朱古力咖啡 而甜品就食左豆腐芝士蛋糕同柠檬芝士蛋糕炸南瓜薯饼系出奇地几好食👀因我我自己本身麻麻地南瓜 但佢呢个唔会好重南瓜味 南瓜蓉甜甜地几好食侧边既沙律菜个蕃茄仔好多汁🤭墨西哥脆片配秘辣莎莎酱😌佢有两款酱比大家点 一款系似千岛酱咁辣辣地 另一款就有啲蕃茄粒 洋葱粒同啲汁 酸酸地两款酱同墨西哥脆片好夹平时睇戏都可以用黎做小食😎冬荫意大利饭好好食😋个饭唔会整到好黏 有车厘茄 唐芹 秀珍菇 酸酸辣辣好开胃🤤配菜份粮岩岩好 每啖饭都食到又唔会过多最中意系我唔会食到香茅个啲香料入口 对于我自己黎讲好加分🙈香蕉火龙果燕麦奶🍌香蕉同火龙果几夹 佢地用左红肉火龙
今次黎到一间素食餐厅

咖啡味亦唔会好重好苦咁
我心目中觉得好似60%朱古力40%咖啡咁

最后就系甜品喇☺️
豆腐芝士蛋糕入口都几滑 系有焗过既软身蛋糕
饼底望落同平时啲牛油饼底好似 但佢加左少量既燕麦片 几有咬口
碟有啲花生碎卖相唔错

之后就到柠檬芝士蛋糕🍋没有比较就没有伤害😂