2017-07-28
之前睇过有朋友介绍呢度既斧头扒, 份量十足, 睇到流哂口水我呢啲爱吃, 但又知道自己个胃容量小, 紧系call多几个同我一样爱吃的朋友仔向佢挑战!虽然有朋友觉得地点有点远, 但而家有港铁, 话咁快就到啦~估唔到平日的晚上, 呢度都差唔多座无虚席, 好彩有订位啫!食咩都无所谓嘅我, 最紧要系有牛! 哈哈, 呢度咁出名, 唔系唔食呀?!以下的都由朋友发板: 先来个软壳蟹金柚沙律 开开胃先放工赶过来, 特别肚饿, 先来点开胃的沙律垫垫肚沙律上放了完只软壳蟹, 5个朋友都够分另外加入金柚, 多汁爽口绝无苦涩食完沙律, 胃口大开好彩呢度上菜速度适中, 唔会过快或过慢接著轮到餐汤暖暖胃, 我就拣咗情有独钟的黑松露牛肝菌杂菌汤未饮已闻到好香浓嘅黑松露味道带点杰身的西式餐汤, 当中有很多菌茸, 好丰富 说好的牛....当然是今晚的主角啦不过朋友仔见到呢款T-Bone Steak 特别之处, 一边是西冷, 另一边是牛柳一件满足2个愿望! 所以最终弃点斧头扒呢度供应2个size, 30-35oz or 40-45oz黎到无理由只吃牛, 所以order 30-35oz, 等大家可以多试几款菜喂, 你睇下,
虽然有朋友觉得地点有点远, 但而家有港铁, 话咁快就到啦~
估唔到平日的晚上, 呢度都差唔多座无虚席, 好彩有订位啫!
以下的都由朋友发板:
先来个软壳蟹金柚沙律 开开胃先
沙律上放了完只软壳蟹, 5个朋友都够分
另外加入金柚, 多汁爽口绝无苦涩
好彩呢度上菜速度适中, 唔会过快或过慢
接著轮到餐汤暖暖胃, 我就拣咗情有独钟的黑松露牛肝菌杂菌汤
未饮已闻到好香浓嘅黑松露味道
带点杰身的西式餐汤, 当中有很多菌茸, 好丰富
说好的牛....当然是今晚的主角啦
不过朋友仔见到呢款T-Bone Steak
特别之处, 一边是西冷, 另一边是牛柳
一件满足2个愿望! 所以最终弃点斧头扒
喂, 你睇下, 侧面睇厚到?!
有2吋厚啰, 很夸张吧!
切开后都唔会流出血水
当然每人口味都不同, 但我觉得一块扒可以吃到2个唔同部位
而且咁厚身, 几个小胃王开心share都够饱饱
T-Bone Steak 无落任何调味, 其实好嘅牛, 千其唔好加乜汁物汁
只要加少少盐便可以
意大利饭比意粉食得来无咁论尽, 亦无咁易变乌咀狗
呢个饭都几推介, 饭的质地湿湿地, 唔干身, 又有少少咬口
因为已饱饱地, 海鲜我已吃不下, 但睇卖相, 唔使我多讲啦挂~
题外话/补充资料:
T-Bone Steak 是最近的限定食物, 想试既记得订座时问清楚啦~
另外我几钟意餐厅既环境, 灯光有少少昏暗, 放工黎饮杯野, 有少少谈下心, 都几好feel