2024-03-06
位置商场嘅小店主打食酸菜鱼,同时都有套餐、煲仔饭,有多款选择而鱼片都有4款选择、汤底有8款拣有辣同唔辣可拣🪄鲈鱼片酸菜鱼$761️⃣蕃茄浓汤2️⃣酸菜金汤首先就系有唔同嘅汤底可以选择,之后可以拣鱼/墨鱼/牛肉等做主菜,再选两款配菜。我拣咗鲈鱼片+豆腐+娃娃菜,汤底唔算好辣,我拣鲈鱼片因为比较滑冇乜鱼骨,而娃娃菜吸晒啲汤好好食😋另外朋友唔食得辣所以拣咗蕃茄汤一样好清甜🪄花胶浓汤鸡煲花胶鸡汤比想像中浓味同清甜,一样可以配饭/米粉/薯粉,估唔到足料真系有两个花胶🤣而家嘅份量都好多,我配埋米线食好吸味😎🪄胡椒猪肚鸡煲汤头好浓郁而且真系好足料,有猪肚、鸡、娃娃菜、杞子、响铃、红枣等大大煲汤真系超抵食,呢个好养生啱晒健康人士😋仲有手工薯粉好烟靭🪄窝蛋免治牛肉煲仔呢款煲仔饭卖相几特别,以藤萝载住煲仔整个感觉几特别,煲仔饭散发饭焦焦香味,窝蛋配饭一流,加少少煲仔饭豉油仲有焦香粒粒米饭🍚软硬适中🚩鱼你相聚 (富景商场) (柴湾)柴湾小西湾道18号富景商场地下49-50号舖#addifoodie #addifoodie小西湾#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去处 #
🪄鲈鱼片酸菜鱼$76
1️⃣蕃茄浓汤
2️⃣酸菜金汤
🪄花胶浓汤鸡煲
🪄胡椒猪肚鸡煲
🪄窝蛋免治牛肉煲仔
🚩鱼你相聚 (富景商场) (柴湾)
柴湾小西湾道18号富景商场地下49-50号舖
#addifoodie #addifoodie小西湾
#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去处 #周末好去处 #goodfood #周围食 #香港插画 #情侣美食 #HKcouple #hongkongdraw #foodiecouple #爱情插画 #香港探店 #酸菜鱼 #鱼你相聚 #花胶鸡煲