2024-11-08 36 浏览
過嚟小西灣搵朋友聚舊,順便一齊食晚飯。路經富景商場,見到有間「魚你相聚」,記得之前喺長沙灣幫襯過,原來呢度都有分店。餐廳由有多年川菜經驗嘅師傅主理,主打平民價錢正宗四川風味菜式,而招牌菜就有大盤酸菜魚、滋味雞煲同香噴噴煲仔飯等。點咗個一人套餐:番茄濃湯墨魚片 ($78),套餐附送 2 款配菜,揀咗薯仔同豆卜配手工薯粉。墨魚切成薄片,入口彈牙有嚼勁。薯仔煮至粉腍入味,豆卜吸盡番茄湯底精華,一咬湯汁溢出,配埋煙韌滑溜嘅薯粉食,滋味無窮。花膠濃湯雞煲 ($75)  湯底好濃郁,鮮香又唔油膩。雞件份量都幾多,肉質嫩滑,加埋厚身花膠,啖啖骨膠原,滋潤又養顏。鳳爪排骨煲仔飯 ($60)  煲仔飯即叫即做,面頭鋪滿餸料,送上時仍熱辣辣,鳳爪大大隻,排骨腍滑有肉味,另外仲加咗臘腸 同 咸蛋,飯粒乾爽,配埋有米香又唔過硬嘅飯焦,好吃。仲嗌咗 2 款小食鹽焗手撕雞 ($42) 同 咸脆花生 ($15)。手撕雞肉質好嫩滑,入口帶陣陣麻油香;花生鹹香酥脆,最啱用嚟過下口癮。另外呢度嘅飲品都好抵,加配價由 $5-$15 不等,點咗杯熱奶茶同紅豆冰咖啡,咖啡味道頗濃,與紅豆拌勻,甜度剛好,值得一試!一場嚟到,冇理
一場嚟到,冇理由唔食埋甜品先走,碟紅糖糍粑口感真係一流,外脆內煙韌,配埋紅糖漿,香甜味美。
2024-09-25 256 浏览
行小西灣,見到呢間食酸菜魚嘅餐廳,主打平民價錢正宗四川風味菜式,就去試吓~今次我哋叫咗一個2-4人份嘅酸菜魚,選擇咗老壇酸菜湯。啲酸菜真係多到好似唔駛錢咁,食落去超澎湃!用嘅魚係鱸魚,味道鮮甜,湯底除咗有魚嘅甜味,仲充滿咗濃郁嘅酸味。份量真係大,入面有闊薯粉、薯仔、萵筍、豆腐、豆腐皮、大豆芽、娃娃菜、金針菇等,仲有額外兩份手工薯粉、米線或者白飯。呢盤酸菜魚材料足夠,鱸魚片滑溜溜,啖啖肉都好大件,湯底正宗川菜風味,越食越開胃。薯粉新鮮煮好,搭配酸菜湯味道一流,窩筍吸滿湯汁,真係惹味。另外,我哋仲叫咗鹽焗手撕雞,味道香口,口感鹹香,雞肉滑,雞皮油香重。手撕雞上面仲有生菜同花生,咸咸地好適合配酒。涼拌海蜇就係一碟清爽選擇,唔辣,香麻油味,海蜇幾爽口,份量比想像中多,帶嚟一絲涼意。最後係麻辣豬耳,麻辣味輕微,但又啱我呢啲唔太食辣嘅人。豬耳脆嫩爽口,加上麻辣醬汁真係好搭,配啤酒或者白飯都好好食。

2024-09-20 314 浏览
今日收工幫朋友照顧完貓貓做貓保姆之後就番娘家 約知心友食晚飯今次同佢去咗富景商場嘅魚你相聚平時我都有同爸爸媽媽嚟食 唔錯㗎我哋2個都餓餓哋 同埋戒緊辣所以主打唔辣嘅菜式就叫咗2個小菜 1個一人套餐 1個煲同1碟菜🥒涼拌青瓜木耳微辣 除咗木耳同青瓜仲有好多豆腐皮🪼涼拌海蜇必食 夠爽口彈牙麻油味幾濃 芝麻粒多番啲口感會更好🦑墨魚片娃娃菜豆腐豆腐皮午餐肉毛肚薯粉(蕃茄湯底)無睇錯 真係叫咗咁多餸😆每樣餸嘅份量都幾多吓第1件事就係將薯粉倒埋落去等佢吸吓精華墨魚片我第一次喺度食 彈牙喎🐤花膠濃湯雞煲配米線女生必試 有幾嚿花膠骨膠丸 🈵️🈵️米線撈埋落去食 每啜一啖都吸收到湯嘅精華雞件滑溜🥬蠔油菜心爽甜😋🍹利賓納梳打特飲🫖熱柚子蜜
今日收工幫朋友照顧完貓貓做貓保姆

仲有好多豆腐皮

🪼涼拌海蜇
必食 夠爽口彈牙
麻油味幾濃 芝麻粒多番啲口感會更好

🦑墨魚片娃娃菜豆腐豆腐皮午餐肉毛肚薯粉(蕃茄湯底)
無睇錯 真係叫咗咁多餸😆

爽甜😋

🍹利賓納梳打特飲
🫖熱柚子蜜
2024-07-28 397 浏览
店名: 魚你相聚 地址: 柴灣小西灣道18號富景商場地下49-50號舖環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4/5屋企附近新開左間酸菜魚,價錢都算幾抵食,佢仲有好多唔同嘢食可以選擇,今次就嚟試下🙈老壇酸菜鯛魚湯❤️❤️❤️❤️$76+$8+$8+$20+$20酸菜幾入味,鯛魚片魚肉鮮甜,有咬口,加上各種配料,有鴨血、黃喉等再配上薯粉已經好飽肚😌凍鹹檸七❤️❤️❤️❤️+$12套餐加配$12,出面比較少見,十分解渴✌🏻蕃茄鱸魚濃湯❤️❤️❤️❤️$76+$8+$8蕃茄🍅湯底都好濃郁,同樣有多款配料,魚片同樣鮮甜可口,配上米線一流😝凍檸蜜❤️❤️❤️❤️+$10夠哂凍,酸酸甜甜好啱夏天飲☺️涼拌海哲❤️❤️❤️❤️❤️$28海哲份量多,口感彈牙爽脆,加上調味,超好食😚涼拌青瓜木耳❤️❤️❤️❤️$26帶少少麻辣,青瓜🥒木耳同樣有口感又爽脆鹽焗手撕雞❤️❤️❤️❤️$42份量足,雞撕飽肚又入味😌
店名: 魚你相聚

蕃茄鱸魚濃湯❤️❤️❤️❤️
$76+$8+$8

凍檸蜜❤️❤️❤️❤️
+$10
夠哂凍,酸酸甜甜好啱夏天飲☺️

涼拌海哲❤️❤️❤️❤️❤️
海哲份量多,口感彈牙爽脆,加上調味,超好食😚

涼拌青瓜木耳❤️❤️❤️❤️
帶少少麻辣,青瓜🥒木耳同樣有口感又爽脆

鹽焗手撕雞❤️❤️❤️❤️
份量足,雞撕飽肚又入味😌
2024-06-28 325 浏览
Tata Try something New🥰🥰🥰第一次食川菜😆😆好惹味!👍🏻👍🏻香辣毛血旺配紅薯粉🥘:揀左薯仔同豆腐做配料,十分夾,薯仔薄脆,吸了辣汁後,香麻辣一次體驗!豆腐嫩滑,有豆香。紅薯粉份量多,而且十分彈牙!😋😋老壇酸菜湯鯛魚🐟:鯛魚十分爽彈👍🏻👍🏻👍🏻抵讚!湯頭十分夠味,酸酸辣辣,辣度調得剛好!揀了萵荀及白蘿蔔做配料,兩種蔬菜都十分爽脆,白蘿蔔特別清甜👍🏻😉香辣牛肚及牛展🐂:牛肚牛展十分麻辣,麻辣香濃,份量很多,性價比很高!😆😆😆海鮮炒飯🐟🦐🦞:材料豐富,口感很有層次,炒飯粒粒分明,不會過辣,十分可口😜😜😜凍檸蜜及凍利賓納梳打🫙🫙:正常發揮,解渴潤喉一流!😉魚你相聚(柴灣)地址:柴灣小西灣道18號富景商場地下49-50號鋪#酸菜魚 #酸菜魚專門店 #毛血旺 #川菜 #魚你相聚 #柴灣美食 #朋友相聚點 #聚餐 #香港美食 #柴灣美食推介
Tata Try something New🥰🥰🥰

第一次食川菜😆😆好惹味!👍🏻👍🏻

香辣毛血旺配紅薯粉🥘:

老壇酸菜湯鯛魚🐟:

香辣牛肚及牛展🐂:
牛肚牛展十分麻辣,麻辣香濃,份量很多,性價比很高!😆😆😆

海鮮炒飯🐟🦐🦞:

凍檸蜜及凍利賓納梳打🫙🫙:
正常發揮,解渴潤喉一流!😉

魚你相聚(柴灣)
地址:柴灣小西灣道18號富景商場地下49-50號鋪

2024-06-28
2024-06-23 284 浏览
當你朋友好鍾意食魚嘅時候,你會四圍走搵間好野比佢試!不過今次冇去揾只係路過就俾吸引左入去啦!首點老壇酸菜魚,嘩!好大盤、好多魚片呀!睇見已經興奮莫明🤣魚片冇骨,滑溜,加埋酸菜一齊食真係冇得彈👍🏻配料有金菇,萵筍,大豆芽菜、豆腐、薯仔⋯⋯仲有兩碗薯粉或飯跟,真係食一個酸菜魚都已經好飽架啦💪🏻💪🏻見有花膠濃湯雞煲$75,一D都唔貴,花膠係有厚度,入口黏黏,膠質豐富!估唔到雞塊件件都大大件仲要係唔嚡,套餐都有飯或粉任揀麻辣豬潤蓮藕片$38,係我嘅至愛,豬潤好多片,蓮藕片又入哂味,簡直係平靚正,推介😍😍
當你朋友好鍾意食魚嘅時候,你會四圍走搵間好野比佢試!
不過今次冇去揾只係路過就俾吸引左入去啦!
  • 老壇酸菜魚
座位闊落舒適,職員親切友善~ 有很多四川風味的菜式,有米線、煲仔飯一人份量餐,涼拌小食等,價錢相當親民。另外有2-4份量酸菜魚肥牛餐等。——————————————————————-🥒 涼拌青瓜木耳 $26青瓜爽脆份量很多!調味得很好,很入味~🥘 大盤鴛鴦至尊(2-4位用)$348朋友不吃牛,這款真的很好!鴛鴦一邊香辣味肥牛,另一邊藤花椒酸菜鱸魚片~🍚 選了兩碗主食:手工薯粉 及 軟滑米綫🐮 鮮嫩肥牛(香辣味)肥牛量很多,配菜量都很多!有肥腸、毛肚、黃喉、鴨血、午餐肉等。鴨血入味,肥腸煙韌,黃喉爽脆。無論很口感及味道都很一絕,這個價錢有這種質素及份量真的很不簡單!很推介!🐟 鱸魚片(藤花椒酸菜)鱸魚片酸菜魚配薯粉,鯛魚爽脆鮮甜啖啖肉。除大量鱸魚片,配料很多很足料,有木耳、酸菜、寬粉、豆腐絲、大豆芽、豆腐皮、娃娃菜、海帶、薯仔等。豆腐皮與娃娃菜索了湯汁,稍為鹹了少許,但仍很不錯。手工薯粉新鮮煮好,同酸菜湯好夾。🍹凍鹹檸七$12食辣時飲很爽,酸酸甜甜帶點鹹味~
——————————————————————-
🥒 涼拌青瓜木耳 $26
青瓜爽脆份量很多!調味得很好,很入味~

🥘 大盤鴛鴦至尊(2-4位用)$348

🍚 選了兩碗主食:手工薯粉 及 軟滑米綫

🐮 鮮嫩肥牛(香辣味)

🐟 鱸魚片(藤花椒酸菜)

🍹凍鹹檸七$12
食辣時飲很爽,酸酸甜甜帶點鹹味~

店很光亮,一般茶餐廳設計,有卡座,少迫但還可以😌有一人套餐,有招牌酸菜魚,有辣有唔辣,不想吃魚也有煲仔飯同雞湯套餐,配菜可隨意加點,價錢也合理😀 👉🏻老壇酸菜魚套餐 $76+$33+$8酸菜魚有幾款口味,點了基本的老壇酸菜☺️選了鯛魚,魚湯帶鮮甜小辣,雖然略嫌酸味不明顯,但喜歡那不油很順喉的魚湯,鯛魚肉很不錯👍🏻👍🏻新鮮爽滑,追加的配菜份量也足,尤其肥牛,比想像中多,口感也嫩,整碗好吃☺️ 👉🏻花膠濃湯雞煲 $75雞湯滿濃帶甜味,花膠餚煮下質感微稠帶黏,但入口很順,暖胃☺️☺️雞肉熟度剛好,不柴,好味👍🏻 👉🏻涼拌海蜇 $28 – 份量ok,海蜇爽脆唔辣,以醋跟麻油拌味,清爽👉🏻脫骨鴨掌$38 – 份量同樣很足,鴨掌完全無骨,很方便,入味爽脆,很好咬,推👍🏻👍🏻👉🏻麻辣牛肚 $42 – 份量也是不少,但牛肚唔入味🫠🫠可略😶👉🏻紅糖糍粑 $28 – 糍粑炸得很出色,不油,外皮很脆內裡軟糯,簡單沾著紅糖黃豆粉就很讚🥰🎈總歸一句: 店員nice👍🏻價錢又合理,可回頭下次想試檸檬酸菜魚🍋🍋

👉🏻老壇酸菜魚套餐 $76+$33+$8

👉🏻花膠濃湯雞煲 $75

🎈總歸一句:
店員nice👍🏻價錢又合理,可回頭
下次想試檸檬酸菜魚🍋🍋
2024-05-04 162 浏览
見到有間新開嘅酸菜魚,價錢相當親民,就入去試吓有多款套餐,適合一個人或大夥兒一齊share。唔鍾意食魚嘅人,可以揀雞煲、肥牛,墨魚等套餐,又或者煲仔飯。此外,仲有多款涼拌小食、同埋好特別嘅毛血旺。我哋點咗:🐟 酸菜魚(一人餐)$76淨係魚都有四款俾你揀,分別係鯛魚(爽脆)、鱸魚(鮮甜)、生魚(爽甜)同龍脷柳湯底可以揀多款酸菜湯、香辣濃湯、麻辣濃湯或蕃茄濃湯,仲可以揀兩款配菜,飯或者麵我就揀咗鯛魚老壇酸菜湯(微辣),娃娃菜、豆腐皮,配手工薯粉酸菜魚好正宗,湯好香,唔會太酸鯛魚爽脆鮮甜,娃娃菜索了湯汁,非常美味豆腐皮比較少地方吃到,手工薯粉新鮮煮好,同酸菜湯好夾🐓 花膠濃湯雞煲$75老公麻麻哋鍾意食魚,佢揀咗滋補嘅花膠濃湯雞煲湯嘅味道好濃,雞好滑,花膠雖然唔係好大嚿,但係有好幾嚿,以呢個價錢嚟計,性價比非常之高👍🏻跟餐揀咗米線,爽滑彈牙另外,見到小食好平,忍唔住叫咗幾款😋🐓 麻辣手撕雞$42雞肉緊實有咬口少少辣,好香口伴有椰菜同香脆花生🐮 麻辣牛肚$42牛肚爽口,微辣配以椰菜同香脆化身🐔 麻辣雞腎$38雞腎爽口,同埋辣汁好夾🥤 可樂 (+ $5 跟餐價)飲品種類有好多,啤酒汽水、特飲、涼茶
見到有間新開嘅酸菜魚,價錢相當親民,就入去試吓

我哋點咗:

🐟 酸菜魚(一人餐)$76

我就揀咗鯛魚老壇酸菜湯(微辣),娃娃菜、豆腐皮,配手工薯粉

酸菜魚好正宗,湯好香,唔會太酸
鯛魚爽脆鮮甜,娃娃菜索了湯汁,非常美味
豆腐皮比較少地方吃到,手工薯粉新鮮煮好,同酸菜湯好夾

🐓 花膠濃湯雞煲$75
老公麻麻哋鍾意食魚,佢揀咗滋補嘅花膠濃湯雞煲
跟餐揀咗米線,爽滑彈牙

另外,見到小食好平,忍唔住叫咗幾款😋

🐓 麻辣手撕雞$42
雞肉緊實有咬口
少少辣,好香口
伴有椰菜同香脆花生

🐮 麻辣牛肚$42
牛肚爽口,微辣
配以椰菜同香脆化身

🐔 麻辣雞腎$38
雞腎爽口,同埋辣汁好夾

🥤 可樂 (+ $5 跟餐價)
飲品種類有好多,啤酒汽水、特飲、涼茶都有,唔同類別唔同價錢👍🏻
我自己食辣嘢就鍾意飲可樂
酸菜魚
花膠濃湯雞煲
酸菜魚
花膠濃湯雞煲
2024-04-25 117 浏览
魚你相聚,位於小西灣富景商場內,可以說是一間相當親民的街坊餐廳,店內簡單裝修佈置,座位尚算寬敞舒適。餐牌選擇相當多,重點是彈性非常多,有辣有唔辣,有肉有魚更有不同湯底,而且更有不同份量選擇,確實一流。一人套餐價錢相當親民,第一次來就選擇咗藤花椒酸菜湯,湯底味道香濃刺激,顏色偏深,藤花椒味道特別,配牛肉食滋味十足。牛肉份量算多,有咬口。不辣的選擇了老壇酸菜湯配鱸魚,魚肉質地嫩滑,新鮮,吸收酸菜湯汁後更好好食。小食方面選擇多,涼拌海蜇超級爽脆,好味。

小食方面選擇多,涼拌海蜇超級爽脆,好味。
2024-04-19
2024-04-14 93 浏览
超抵超好食!2-4人份双拼,味道很棒,食材丰富,用料很足。赞👍超过预期,超级满足!下次一定会再来惠顾!赞赞赞赞赞👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
2024-04-14
10 分钟 (外卖送餐)
2024-03-11 184 浏览
天氣又突然變凍,要食返d熱辣辣嘅食物暖下身。屋企附近開左間酸菜魚,見到日日都坐滿人好旺場🤩,價錢仲好相宜,唔怪得咁多街坊幫襯。 🍴酸菜魚 (老壇酸菜湯) $76重頭戲酸菜魚 一人份都好大盤老壇酸菜湯 又濃又鮮酸中帶辣 好過癮正宗嘅四川風味👍鱸魚肉質滑溜無骨配料揀左豆腐皮 白蘿蔔 同薯粉索晒酸菜湯非常夾 🍴濃湯花膠雞煲 $75雞湯色澤金黃誘人濃稠嘅質地 飲落真係好濃雞味真材實料除左有新鮮嫩滑雞肉 仲有花膠 杞子 娃娃菜米線質感都好好 好爽滑用砂鍋上 食到最後都係熱辣辣連湯都飲晒😋 🍴涼拌海蜇 $28小食份量都好多海蜇爽脆 冰冰涼涼調味係唔辣嘅取而代之係好香嘅麻油味 🍴紅豆冰 (跟餐$12)🍴熱檸蜜 (跟餐$7)好多特飲選擇 食完辣野飲最啱

🍴酸菜魚 (老壇酸菜湯) $76

小食份量都好多
海蜇爽脆 冰冰涼涼
調味係唔辣嘅
取而代之係好香嘅麻油味

🍴紅豆冰 (跟餐$12)
🍴熱檸蜜 (跟餐$7)
好多特飲選擇 食完辣野飲最啱

🌸《魚你相聚 · 酸菜魚 · 柴灣》-早排食完酸菜魚之後,一直念念不忘,睇社交平台見到有人介紹街坊平民價就可以食到超巨大分量酸菜魚,聽落真係好吸引🫢✨-🔹 2-4人鱸魚片酸菜魚 配薯粉、米線 $268上菜黎到真係嚇親,個碗係小編三隻手咁大,配料仲要勁足料🙈 有勁量鱸魚片、木耳、酸菜、寬粉、豆腐絲同豆腐等等✨ 鱸魚片片片厚實,爽滑彈牙,睇落至都有多過半條分量,3-4個人分就岩岩好喇👍🏻 酸菜魚配搭薯粉就真係無得彈啊‼️-🔸 花膠濃湯雞煲 $75好有驚喜!估唔到街坊小店都可以做到咁香濃金黃既湯底✨ 湯底簡直就係濃縮左成隻雞既雞汁,加埋佢地米線好掛湯,條條米線都充滿住雞汁味,奶好味‼️-🔹 麻辣雞腎 $38雞腎爽口,分量都好大份🫣 3-4人分量呢個價錢真係無得彈啊✨-📍 魚你相聚柴灣小西灣道18號富景商場地下49-50號舖-Revisit: 💖-#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_chaiwan #hkeat #hkig #hkfood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #hkrestaurant #englishreview #lux
🌸
《魚你相聚 · 酸菜魚 · 柴灣》

🔹 2-4人鱸魚片酸菜魚 配薯粉、米線 $268

🔸 花膠濃湯雞煲 $75

🔹 麻辣雞腎 $38

📍 魚你相聚
柴灣小西灣道18號富景商場地下49-50號舖

Revisit: 💖
#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_chaiwan #hkeat #hkig #hkfood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #hkrestaurant #englishreview #luxuryfoodstyle #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港打卡 #餐廳推介#假日好去處 #香港必吃 #香港美食 #香港好去處 #香港探店 #香港旅遊攻略 #柴灣美食 #酸菜魚 #平民小吃 #平民小吃 #花膠雞 #花膠雞湯鍋
位置商場嘅小店主打食酸菜魚,同時都有套餐、煲仔飯,有多款選擇而魚片都有4款選擇、湯底有8款揀有辣同唔辣可揀🪄鱸魚片酸菜魚$761️⃣蕃茄濃湯2️⃣酸菜金湯首先就係有唔同嘅湯底可以選擇,之後可以揀魚/墨魚/牛肉等做主菜,再選兩款配菜。我揀咗鱸魚片+豆腐+娃娃菜,湯底唔算好辣,我揀鱸魚片因為比較滑冇乜魚骨,而娃娃菜吸晒啲湯好好食😋另外朋友唔食得辣所以揀咗蕃茄湯一樣好清甜🪄花膠濃湯雞煲花膠雞湯比想像中濃味同清甜,一樣可以配飯/米粉/薯粉,估唔到足料真係有兩個花膠🤣而家嘅份量都好多,我配埋米線食好吸味😎🪄胡椒豬肚雞煲湯頭好濃郁而且真係好足料,有豬肚、雞、娃娃菜、杞子、響鈴、紅棗等大大煲湯真係超抵食,呢個好養生啱晒健康人士😋仲有手工薯粉好煙靭🪄窩蛋免治牛肉煲仔呢款煲仔飯賣相幾特別,以藤蘿載住煲仔整個感覺幾特別,煲仔飯散發飯焦焦香味,窩蛋配飯一流,加少少煲仔飯豉油仲有焦香粒粒米飯🍚軟硬適中🚩魚你相聚 (富景商場) (柴灣)柴灣小西灣道18號富景商場地下49-50號舖#addifoodie #addifoodie小西灣#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #

🪄鱸魚片酸菜魚$76
1️⃣蕃茄濃湯
2️⃣酸菜金湯

🪄花膠濃湯雞煲

🪄胡椒豬肚雞煲

🪄窩蛋免治牛肉煲仔

🚩魚你相聚 (富景商場) (柴灣)
柴灣小西灣道18號富景商場地下49-50號舖

#addifoodie #addifoodie小西灣
#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #香港插畫 #情侶美食 #HKcouple #hongkongdraw #foodiecouple #愛情插畫 #香港探店 #酸菜魚 #魚你相聚 #花膠雞煲
2024-02-23
2024-02-22 410 浏览
下星期天氣又開始轉冷,又係時候可以食返D暖笠笠既野。屋企附近開左間【魚你相聚】,打正旗好就是吃魚,現在魚都比較盛行全因蛋白質高又低卡,個個女士們都想要有一個健康既身型,吃魚就最好過。不過魚你相聚不只是魚的配搭,更會有煲仔飯、雞煲、米線等,都能夠照顧到食客的需要,當中有酸辣、麻辣,吃得令人開懷的確又暖胃。當中餐廳格局以橙色為主相當鮮明又有卡位的選擇,絕對以街坊熟客都感舒適度。花膠雞煲原煲奉上相當熱辣辣,絕對即叫即整。特別一提是至少有1/4隻雞,這個價錢$70,並可以配上白飯/米線/紅薯粉等,適合不同的人士。花膠不算好多,但內含桂桂菜及杞子吸收湯底精華;雞嫩又濃郁絕對唔錯。另外又點少得魚的出現,【魚你相聚酸菜魚魚好吃湯更好喝】客人可以挑選不同魚不過今次選擇鱸魚夠滑溜,份量十足絕對是不講笑吧!本身更可以搭兩款配料,當中選了豆卜及生菜夠曬均衡。薯粉帶有煙韌口感連同少辣的酸菜湯底份外美味。估不到小店都會有紅糖糍粑真係好好味,即叫即整帶有煙韌度並配上黄呈豆粉及紅糖,甜甜的倍感美味又滿足。同場的所有餐都只需要加$7包飲品。以小店來說都是不錯,下次可以試下煲仔飯相信都會有所驚喜吧!

2024-02-21