餐厅: 聚來車仔麵
资讯:

呢间车仔面小店店面毫不起眼,但内里都光猛舒服,绝对唔会迫夹。而且内有干坤,除左招牌名既车仔面之外,仲有饭餐、小食,仲有爆浆阿华田西多士😎✅ 2𩠌车仔面餐(薯粉/猪红/牛腩)$35今次我就拣左车仔面餐,指定款式既𩠌里面拣2款,另外加$3有冻饮。 汤底有6款选择,我就拣左猪骨鸡汤+小辣😚 薯粉份量颇多,食极都仲有😂 牛腩半肥瘦,大旧得黎又好腍,但味道唔太突出,无乜特别。反而猪红超入味🤤🤤 推介❤️✅自选2𩠌车仔面(河粉/手打鱼肉/卤水鸡肾) $31$10面底、$11手打鱼肉、$10卤水鸡肾,另加$6有冻饮。猪先生竟然剔漏左汤底,自动变左猪骨鸡汤配中辣😂😂 手打鱼肉唔会腥,够弹牙👍🏻👍🏻 卤水鸡肾非常入味✨✨𩠌既份量超足料❣️🥇猪红🥈卤水鸡肾🥉手打鱼肉✖️牛腩✅ 秘制辣鱿鱼 $35秘制辣汁唔会好辣,类似沙嗲酱,撒上芝麻,非常惹味🤤 鱿鱼爽口弹牙,个人推介,必点❣️✅ 招牌鲜炸肉丸 $28呢个肉丸新鲜炸起,咬落味道有啲复杂,原来唔系得猪肉,仲有洋葱、萝卜丝、豆腐等… 几香口,食吓一粒,食吓又一粒🙊🙊✅ 爆浆阿华田西多士 $33 (花生酱转榛子酱另+$2)老板好细心喺我哋就快食完面时,问系咪上得西多

✅ 2𩠌车仔面餐(薯粉/猪红/牛腩)$35

✅自选2𩠌车仔面(河粉/手打鱼肉/卤水鸡肾) $31

🥇猪红
🥈卤水鸡肾
🥉手打鱼肉
✖️牛腩

✅ 秘制辣鱿鱼 $35

✅ 招牌鲜炸肉丸 $28

✅ 爆浆阿华田西多士 $33 (花生酱转榛子酱另+$2)
老板好细心喺我哋就快食完面时,问系咪上得西多士… 原来系即叫即做✨ 等左一阵,最期待嘅画面终于出现📸 西多士铺满阿华田粉,中间有炼奶浆😍 切开时阿华田炼奶浆澎湃地流出,超级邪恶😈 加埋中间嘅朱古力榛子酱夹心,绝对冇得输💯 值得一赞系唔会过甜👍🏻 我自己一个KO左2/3块🙊🙊就连猪先生都大赞好食❣️

以呢个价钱、份量、食物质素,绝对够亲民性价比高,会回头再食😚 亦值得大家一试❤️

2022-04-09
午餐