餐厅: 班蘭葉印尼餐廳
资讯:

2022-05-29 2593 浏览
之前都有食过呢间印尼菜 食过都会想再食🤤🤤 上次食过烧鸡 今次食下其他款式食物先😝-餐厅位置小食店后面 门面售卖著不同特色地道嘅印尼小食 例如 椰汁糕 黄金糕 烧糯米饭团等 揭开帐幕后就一间布置充满民族风情的餐厅 -🥥 啦斯啦妈班兰饭 $88个名好特别😂 吸引到我叫黎食🙈配料好丰富🤩 有炸鸡 炸黄豆糕饼 炸豆腐 鸡蛋 仲有 鱼仔干 花生🥜 炸鸡炸到热辣辣 里面仍保留到肉汁🤤🤤 最钟意呢度既班兰饭 用班兰及椰浆煮成嘅饭 食落特别有椰香味🤤🤤 捞埋啲鱼仔干食 特别惹味 开胃🤩🤩 -🐥咸蛋碎鸡饭 $98碎鸡即系炸鸡件😎 本身以为系咸蛋浆炸鸡 但原来真系一个咸蛋😂😂😅 下次真系要睇清楚先叫不过就咁将咸蛋黄捞饭 加炸鸡食 又有另一番风味🥳🥳 特别一赞 配酱 辣椒鱼仔酱 真系真系好好食好香辣 鱼仔干好脆 不过真系好辣 我都唔敢食太多辣酱😂🙈 爱辣嘅人一定要食👍🏻👍🏻 -🐥印尼小食拼盘 $88可以一次过食多啲唔同款式嘅炸物小食🤩 有 鸡翼 鸡件 黄豆糕 豆腐 秋葵 炸黄豆糕 好特别😋 口感较粉 味道好似食紧芋头饼 点辣式辣酱食 好味😋 -🌿班兰沙冰 $42好有惊喜✨✨好香浓班兰味🤩🤩 甜度唔会太甜岩

之前都有食过呢间印尼菜
食过都会想再食🤤🤤