2023-01-20
老公带我黎Amplifier食饭,冇谂过旺角有间咁有情调既餐厅,适合情侣又适合一大班人聚会👍🏼香草牛油焗田螺 5pcs ($128)一上枱已经闻到好香既香草牛油味,岩岩焗起热焫焫,田螺底有蘑菇托住,食落都几滑,味道正常亦唔会过咸。蓝青口 0.5kg ($178)以为0.5kg好少者😌原来咁大盘。好浓郁既忌廉汁,每粒青口大小适中、肥美,亦索哂啲酱汁,食落更滋味,伴随既薄脆多士点忌廉汁食好好味,我比较钟意呢种多士多过厚法包,冇咁有负荷🤣店员好细心会比多个碗我地装青口壳👍🏼水牛城鸡翼 5pcs ($98)有惊喜!有水准!鸡翼有煎过,食到鸡皮脆脆的,水牛城酱汁沾满成只鸡翼,入哂味,唔会好稀挂唔到汁,亦唔会好稠食落有负担,调教得岩岩好,味道系酸辣都有,好食推介👍🏼烧西班牙脆皮乳猪 ($188)摆盘好靓,西班牙脆皮乳猪同中式乳猪有啲唔同,个种皮脆不一,我更爱西班牙脆皮乳猪,每件乳猪上都放上无花果,底层有脆片同芥末酱,减低油腻感,又可以刺激味蕾,辣度中等,所以食落系好食亦夹!法式焦糖炖蛋 ($68)呢个甜品都好推介,表面既焦糖系有厚度有份量,烧得好平均,并不马虎👍🏼甜度刚好,入面既炖蛋都好嫩滑,伴随
香草牛油焗田螺 5pcs ($128)
蓝青口 0.5kg ($178)
水牛城鸡翼 5pcs ($98)
烧西班牙脆皮乳猪 ($188)
法式焦糖炖蛋 ($68)
呢个甜品都好推介,表面既焦糖系有厚度有份量,烧得好平均,并不马虎👍🏼甜度刚好,入面既炖蛋都好嫩滑,伴随既水果都甜,整体好味既😋
呢到既座位都几多,都阔落,坐得舒服。
店员亦有礼,不时过黎斟水。呢到其实有唔少cocktail, beer 选择,下次可以试下😊