2023-10-05
系中环上半山自动扶手电梯成日经过一间装修得几靓嘅泰式Cafe,好Chill咁望住条街,有嘢食又有咖啡饮,今日终于过到嚟食个Late lunch。虎虾海鲜混乱杯面🌶️我唔系倒泻咗个杯面,系本身卖相系咁样,其实佢系一个冬阴功海鲜炒杯面。都几多海鲜,有虎虾、青口、鱿鱼,酸酸辣辣。最抵死系个杯面杯其实系间餐厅自己个名,成份同营养标签写得几搞笑,想知道自己去食啦。任你泰串🍢自己拣三串嘅串烧,拣咗糯米猪肉肠、猪颈肉、鸡肉串。有两款汁:酸辣汁或者沙嗲汁,我自己都系钟意沙嗲汁甜甜地。串烧比我想像中好食。椰子飘香咖啡🧋去Cafe梗系要饮咖啡。天时暑热拣咗个冻嘅椰子味咖啡。上面有个椰子雪糕,劲浓椰味。加咗$5转咗Berry Blend咖啡豆由三款豆混合而成,有啲hazel nut味。TY芒果糯米饭🥭呢度咁好坐就叫埋甜品慢慢食,最爱芒果糯米饭,砌到成朶花咁好靓,上面仲有椰子雪糕,再加入椰浆,啱晒食完辣野嘅我。
虎虾海鲜混乱杯面🌶️
任你泰串🍢