2021-02-25 874 浏览
早前有同事介绍「花月居酒屋」嘅lunch set唔错,而且午市有九折,今日lunch一于拉埋teammates一齐试吓!呢个商场人流唔多,行到入嚟忽然有种浸浸凉嘅感觉🙊 一行四人都话要食返啲热野暖下肚!餐厅以木色为主,装修简约;约三十个餐位;几位店员有咁上下年纪,妈妈嘅感觉🤣 整体环境几温馨~餐牌中、日文对照,午市以锅物、刺身丼饭、定食为主;亦有外卖自取定食套餐,价钱相宜。我哋不约而同拣同一款食物,「四个寿喜牛肉野菜锅,唔该!」=========================【寿喜牛肉野菜锅】$83热腾腾嘅铁锅装住半生熟牛肉片,中间放着一只生嘅蛋黄,配料份量几多,有豆腐、金菇、黄芽白、芋丝、冬菇,浸在寿喜烧汤中,蔬菜吸满汤汁甜甜的~牛肉片偏厚偏硬,混合生鸡蛋后,整体更香滑。寿喜牛肉野菜锅配有渍物两款同白饭;食量细嘅朋友,只食牛肉锅唔食白饭都够饱!最后仲有维记芝麻雪米糍作甜品。整体而言,店内座位宽敞,折后等于免加一,呢间居酒屋系午餐嘅好选择。=========================花月居酒屋📍尖沙咀尖东加连威老道96号希尔顿大厦1楼2A号舖

=========================
【寿喜牛肉野菜锅】$83
寿喜牛肉野菜锅
牛肉片偏厚偏硬,混合生鸡蛋后,整体更香滑。
渍物
=========================