2018-07-23
估唔到喺尖沙咀地段,都有亲民价burger餐食😝(另外两间分店好似反而冇推出呢啲抵食burger餐呢🤔)今次已经系叫咗价格最高嘅其中两款burger,但一个餐都系五十几蚊就有交易🙈.$48-$58就有一个burger套餐,套餐有burger有薯条有罐汽水🍔🍟🥤burger有五款:1️⃣芥末鱼堡($48)2️⃣香酥鸡堡($48)3️⃣牛油果吉列牛堡($55)4️⃣鳗鱼汁猪堡($55)5️⃣安格斯牛堡($58)*括弧内价钱为套餐价.今餐我特别欣赏同钟意个鳗鱼汁猪堡😆猪肉汉堡扒加上鳗鱼汁外,仲有一堆腌萝卜丝,呢个combination创新之余原来又几好食!🤤食落少少酸,几开胃,啱我口味😆不过!每个人嘅口味真系好唔同🤷🏻♀️因为同行朋友就麻麻哋呢个鳗鱼汁猪堡🤷🏻♀️佢咬咗一啖,就拎走哂、扔咗啲萝卜丝🤷🏻♀️我明明觉得pat酸酸哋嘅萝卜丝系重点之一,令到个猪堡更好食嘅精华嚟!!!🤓所以如果你本身就钟意食啲酸酸甜甜嘅嘢,我就会推荐你叫呢个猪堡试吓😆今次我地呢个猪堡唯一要挑剔嘅地方,就系原来面包底烘㶶咗🙊朋友要自己搣走番烘㶶咗嘅位🙊.我地仲有叫最basic嘅牛肉burger。牛肉汉堡扒、芝士、蕃茄、生洋葱、烘过嘅面包等
*括弧内价钱为套餐价
今餐我特别欣赏同钟意个鳗鱼汁猪堡😆
食落少少酸,几开胃,啱我口味😆
我地仲有叫最basic嘅牛肉burger。
牛肉汉堡扒、芝士、蕃茄、生洋葱、烘过嘅面包等等,加加埋埋就已经成为一个简单又好味嘅🍔☺️
牛肉汉堡扒煎到半熟左右,由burger横切面可见汉堡扒内裹依然好粉嫩。
汉堡扒食落几腍几湿润,贪心嘅我觉得可以再厚身少少,以增加口感😛
我本身好钟意生洋葱,我一向觉得生洋葱同牛肉burger好夹的🤣但唔食生洋葱嘅人,记住要落单时同店员讲声呢🙈
整体绝对系一个好抵食而质素又唔错嘅牛堡呢!😆
呢到嘅小食都好抵食!25蚊就有一份炸菇或炸芝士条 😚
炸白菌一份有八粒,炸芝士条一份有四条。
🍄白菌炸过之后,咬开发现入面其实仲保留咗啲水份,食落依然爽嫩。
🧀炸芝士条就真系超级拉丝𠮶种😹朋友一咬落去,先发现条芝士真系好劲,系拉到好远都唔断🤣
不过同一般mozzarella cheese一样有个通病,就系冇乜芝士味🙈酱怪表示唯有点番大量酱先食😛随芝士条附上嘅酱,系似稀嘅番茄酱。
记住芝士条要即刻食!因为滩冻咗之后,层炸皮同入面旧芝士会完全分体🙈
我同朋友都超级超级超级爱薯条🍟所以都系要特别讲吓跟餐嘅薯条😋薯条系粗薯不得止,有啲薯条仲好长身,食得好满足😆
本身朋友仲话食哂所有嘢之后要单点多份炸薯条($38),我𠮶时就话:「你食得完再讲啦😒」
最后,两个burger餐加两份小食,我地食完之后真系饱到上心口啦😂再冇额外嘅胃容量可以容纳到多份薯条呢😏
PS 有需要可以请店员帮忙将burger切开一半🙆🏻♀️