2023-02-09
# T̴s̴t̴尖沙咀新开烧肉店,环境舒适宽敞,装修木系风格,有格调又高质,卡位等以木屏风相隔,仲有个榻榻米房,方便一大班朋友聚餐。烧肉店加入Omakase概念,推出不同烧肉套餐,唔单止可以食到唔同部位嘅日本和牛、刺身、时令海鲜、前菜、甜品等等,仲有专人帮手烧肉。餐厅会供应四款日本和牛:姬路牛、佐贺牛、宫崎牛,同鹿儿岛牛。今次试左:✨ 松叶蟹&海胆甲罗烧石锅饭御膳HKD 198 个饭上碟好精致,包括一个沙律🥗,蟹肉蒸蛋及面豉汤。甲罗烧上面充满蟹子,海胆同蟹肉,入面仲充满蟹膏,就咁食已经觉得海胆好鲜甜,当个石窝饭差唔多嘅时候,捞埋啲饭焦一齐食,非常满足。 随餐仲有一个芋头甜品,细细件唔会感觉好油腻,呢个价钱但个饭材料比足,绝不吝啬,CP值都几高。✨ 棉花糖寿喜烧套餐HKD258棉花糖同寿喜烧既惊喜配搭,套餐选用A5和牛,热力用棉花糖不断溶化,令寿喜烧汤底加左分甜味,和牛完美吸收汤中精华,每啖牛加上蛋汁,入口即溶,令味道更添层次。每份和牛大概4-5块份量刚好,随餐仲有一份蔬菜,豆腐同啲娃娃菜浸埋落d汤度超级鲜甜🧡每份套餐都有不同配搭,包括有丼饭,烧肉任君选择,地点方面,尖东站K岀口走路不足1分钟
今次试左:
✨ 松叶蟹&海胆甲罗烧石锅饭御膳HKD 198
✨ 棉花糖寿喜烧套餐HKD258
每份套餐都有不同配搭,包括有丼饭,烧肉任君选择,地点方面,尖东站K岀口走路不足1分钟地下位置便会找到,经过尖沙咀可以试下。
📍 三郎。烧肉 (尖沙咀)
尖沙咀中间道15号H Zentre地下3号舖
#saburo_japanese_ yakiniku #三郎
烧肉#尖沙咀美食#尖沙咀餐厅#
尖沙咀#日本料理 #三郎#和牛 #烧肉#tst #tstrestaurant
#tsimshatsuifood #omakase
#iapanesefood #foodie #hzentre #ka_foodicted