2019-06-06 75 浏览
约了很久没见的朋友食个饭,虽然友人还是喜欢㩒电话,但也不妨碍我享受美食,食物既味道已吸引了我静静地专注品尝了。只是两个人其实可以叫 set dinner 或 二人餐会比较抵,但我想食既野不全部在set 上,所以都是散叫。香煎法国鸭肝伴车厘子酱$148呢个做前菜十分高质呢,鸭肝食落甘香,可以再煎耐些少令表面更香脆,因为鸭肝切得厚,所以不用担心煎太干,车厘子酱值得一赞,味道香甜天然,而且粒粒仲睇到形状既车厘子仲系有口感唔会得酱,配鸭肝多士相得益彰地化解了油腻感。松叶蟹味噌鹌鹑蛋意大利粉配龙虾汁 $208果然配龙虾汁是没错的,成个意粉充满了龙虾和蟹肉的鲜甜,菇和蕃茄粒更添口感和茄的酸甜味,味道既极致系蘸上如甲罗烧的鹌鹑蛋蟹膏,真系成个口腔都充斥100%既蟹鲜味!BBQ 蜜酱猪仔骨配炸蕃薯条 $228酱汁调配既味道浓郁惹味,真系想再添啲,可惜猪仔骨个人喜好淋身的,这里serve 既 ribs 系 keep 到肋骨排既弹性同口感。蕃薯条炸得香脆干身,而且已经用香草同盐调味过,唔蘸酱已很够味亦尝到本身蕃薯既清甜。但不表示酱料不好食,厨师特地配上有甜味既蛋黄酱,大大中和到薯条同 ribs 既咸味。野

香煎法国鸭肝伴车厘子酱$148

松叶蟹味噌鹌鹑蛋意大利粉配龙虾汁 $208

BBQ 蜜酱猪仔骨配炸蕃薯条 $228

野食都比较重口味,所以叫左杯清清淡淡既热水蜜桃果粒茶,只有水果干没有加糖,微微的果香让工作完的味蕾得到充分休息。

除左menu既野食,墙上都有是日既特色菜,相信不久会再回来一试今次未能尝到既其他菜式和甜品

值得一提呢度女厕有两格而且好干净,真系好令人满意。
  • 香煎法国鸭肝伴车厘子酱
  • 松叶蟹味噌鹌鹑蛋意大利粉配龙虾汁