2024-09-11
胡同。高价中菜厅。位于尖沙咀中间道,餐厅个装修华丽雅致充满古典既气息,可以一览维多利亚港既景致,景色非常开阳。当日餐厅,唔少游客,应该都系受望住维港景色食中菜依个卖点所吸引,因此胡同既定位价钱都系比较高。—-火焰胡椒片皮鸭 whole $980 / half$490片皮鸭我地预先打电话预留左一只,因为餐厅提醒最早预留避免售罄,原只片皮鸭上菜时,厨师会系客人面前用火焰烧原只鸭,然后片皮,仪色感十足。味道食落去就无咩特别惊喜,无胡椒味,一只与普通餐厅无异既片皮鸭,蒸笼上既皮,未到热辣辣只系暖暖地,所以都好快冻哂,性价比麻麻,可能价钱就贵于火焰烧鸭表演啦—黑毛猪叉烧 $398叉烧做得几好,半肥瘦既叉烧,少少焦香感,肉质弹牙,唔系干柴叉烧,味道啱啱好,适中既调味—松露鲍鱼 鲍鱼爽口弹口,不过味道都无普通—瑶柱焗酿蟹盖唔够蟹味,普普通通—蟹肉露荀蛋白炒饭$228有唔少蟹肉,炒饭粒粒分明,味道可以,不过唔特别—松露素菜炒面$218有松露味,有菇同菜增加口感,味道足够海龙皇 $168 per person简单一个蟹肉汤,味道正常—精选甜品拼盘 $428-焦糖海盐朱古力糯米糍 -芋蓉锅饼-自家制雪糕-
胡同。高价中菜厅。
—-
火焰胡椒片皮鸭 whole $980 / half$490
黑毛猪叉烧 $398
松露鲍鱼
鲍鱼爽口弹口,不过味道都无普通
瑶柱焗酿蟹盖
唔够蟹味,普普通通
蟹肉露荀蛋白炒饭$228
有唔少蟹肉,炒饭粒粒分明,味道可以,不过唔特别
松露素菜炒面$218
有松露味,有菇同菜增加口感,味道足够
海龙皇 $168 per person
简单一个蟹肉汤,味道正常
精选甜品拼盘 $428
-焦糖海盐朱古力糯米糍
-芋蓉锅饼
-自家制雪糕
-自家制雪葩
—-
总括而然,食景既餐厅,味道对比价钱非常地一般,有啲失望