5天前
对上𠮶次系同另一半拍拖去食,好记得佢嘅油封鸭髀同埋牛骨髓都令到我觉得好惊艳。今次同朋友都系简单聚会,谂住食平啲搞掂,所以就向佢啲risotto落手,食完就觉得果然都系贯彻高质嘅宗旨。几钟意佢啲面包,三款唔同嘅面包真系几有心机。‣ 火炙半熟三文鱼伴紫妹莎莎 $148唔系烟三文鱼,系半熟三文鱼,个口感都几过瘾。表面又被轻轻火炙过嘅痕迹,但咬落去之后又食得出三文鱼刺身嘅𠮶种口感同埋鲜味。而因为有紫洋葱作为配搭,令到成碟沙律味道都变得更加鲜甜。‣ 牛肝菌露笋意大利饭 $208牛肝菌独特嘅香味真系不得了,面头仲有唔少嘅芝士碎,令到意大利饭真系变得更加香。饭粒嘅口感都煮得啱啱好,每一啖都感受到牛肝菌嘅鲜甜。而滑嫩嘅芦笋都令到意大利饭有唔一样嘅口感,趁热食真系好正。‣ 8oz美国顶级西冷 $318上枱嘅时候发觉其实份量都唔细,牛扒嘅质感好软嫩,而我觉得佢脂肪嘅部份都煎得好香,唔会令到你觉得好油腻唔想食,入口丰腴,啱啱好带得出牛扒本身嘅香。‣ 士多啤梨朱古力窝夫士多啤梨雪糕 $88一上碟嘅时候就发觉餐厅好用心用朱古力写嘅字,窝夫外脆内软,唔会太干身啱啱好。而士多啤梨雪糕都冇咁快融,好钟意佢浓稠嘅口感,
‣ 火炙半熟三文鱼伴紫妹莎莎 $148
‣ 牛肝菌露笋意大利饭 $208
‣ 8oz美国顶级西冷 $318
‣ 士多啤梨朱古力窝夫士多啤梨雪糕 $88
一上碟嘅时候就发觉餐厅好用心用朱古力写嘅字,窝夫外脆内软,唔会太干身啱啱好。而士多啤梨雪糕都冇咁快融,好钟意佢浓稠嘅口感,作为一餐嘅完结啱啱好。
‣ 冻水果茶 $46
价钱唔会话好贵,而且真系几大杯几抵饮,成支水果茶入边全部都系生果粒,食咗好多蓝莓、菠萝同奇异果,全部都系我好钟意嘅生果。觉得食到有啲腻嘅时候,饮水果茶真系一流,两个人share饮都够晒。