2021-05-24
又嚟到厚福街𝗛𝟴食嘢喇ᕕ( ᐛ )ᕗ第二次嚟到 @amitiekitchen 试咗唔同嘅嘢食,整体同样出色!听闻主厨之前喺酒店做,真系称得上为酒店给嘅平民小店ʕ•ᴥ•ʔ唯一小缺点就系环境坐得有少少迫,不过呢个价钱呢个质素来讲性价比真系好高!值得再次帮衬(❍ᴥ❍ʋ)ღ 加拿大海胆松叶蟹膏蟹肉忌廉汁意大利面 $198𝗣𝗮𝘀𝘁𝗮比我想像中大份,海胆鲜甜!最有惊喜系大大条蟹柳,好好食🥰本身食落觉得口感𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺𝘆,但调味有啲淡,食到中段开始食到蟹膏,成件事𝗹𝗲𝘃𝗲𝗹 𝘂𝗽🤪大家记得捞匀啲先食!╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟲/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬ღ 𝗗𝗶𝗻𝗻𝗲𝗿 𝗦𝗲𝘁 - 烤烧大啡菇 • 焗酿北海道带子 • 虎虾意大利粉伴龙虾 $228特登想叫个比较复杂平时喺屋企冇乜可能自己整到嘅主菜ಠ_ಠ卖相好有心思;大咖菇装住口感偏硬但我个人几钟意嘅意大利饭~带子同虎虾都煮得刚好,虎虾爽口弹牙,带子味道鲜甜。龙虾汁调味非常惹味( ˘ ³˘)♥︎不过整体份量有啲少,如果多啲就好啦🤪╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬ღ 沙律 • 餐汤 • 餐包 • 餐饮𝗗𝗶
ღ 加拿大海胆松叶蟹膏蟹肉忌廉汁意大利面 $198
特登想叫个比较复杂平时喺屋企冇乜可能自己整到嘅主菜ಠ_ಠ
ღ 沙律 • 餐汤 • 餐包 • 餐饮
𝗗𝗶𝗻𝗻𝗲𝗿 𝗦𝗲𝘁另外仲会包埋呢四样嘢~三款餐包暖暖地都唔错~特别想赞一赞是日餐汤蘑菇汤好好饮!真材实料嘅感觉🥰另外沙律菜亦都新鲜,𝗽𝗮𝗿𝗺𝗮 𝗵𝗮𝗺大大块好足料!
𝗔𝗺𝗶𝘁𝗶𝗲 𝗞𝗶𝘁𝗰𝗵𝗲𝗻 @amitiekitchen
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ 📍#BELLYwongs_TST
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_western #BELLYwongs_meats
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳.𝟮/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_midprice • $𝟮𝟯𝟬/𝗽𝗽
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ᴍᴀʏʙᴇ 🙂