招聘中
月薪
餐厅: Amitie Kitchen
资讯:

2024-03-08 249 浏览
尖沙咀厚福街有间意大利菜🇮🇹喺尖沙咀呢个寸金尺土嘅地方,有间楼上嘅西餐厅,有五星级大厨主理嘅意大利菜,会有情调同埋气氛,仲有啲版隔开,方便倾偈。今日想静一静系me time一下。😌前菜 Appetiser 🇫🇷🍒🦆 Pan-Seared French Foie Gras Toast with Cherry Sauce
香煎法国鸭肝多士伴车厘子酱 $168用刀切开法式鸭肝,就见到肥美嘅内层渗出嘅鸭油,烤好嘅多士入边,放少少车厘子酱同埋鸭肝,就好好食!佢个火箭菜沙律有呢个好浓郁嘅橄榄油香醋,啱啱平衡咗呢个浓烈嘅前菜味道。Pasta & Risotto 🥚🍳🍝Carbonara with Salted Egg Yolks咸蛋黄酱汁烟肉蘑菇意大利面 $148意大利面有一层口口嘅咸蛋黄酱,烟肉同埋蘑菇呢就系小小嘅切片分布喺柔软嘅意大利面上面。呢一个意粉嘅份量实在太多啦,我一个人真系食唔晒,打包左返屋企!建议两人食!Dessert 🍮 ☕️ Earl Grey Tea Panna Cotta
伯爵茶奶冻 $38非常之难忘嘅口味,淡淡的伯爵茶味,伴随住奶冻,佢口中慢慢渗出来,茶香而且好清新,奶冻好软绵
尖沙咀厚福街有间意大利菜🇮🇹

前菜 Appetiser 🇫🇷🍒🦆
香煎法国鸭肝多士伴车厘子酱 $168

Pasta & Risotto 🥚🍳🍝
咸蛋黄酱汁烟肉蘑菇意大利面 $148

Dessert 🍮 ☕️
Earl Grey Tea Panna Cotta
伯爵茶奶冻 $38
非常之难忘嘅口味,淡淡的伯爵茶味,伴随住奶冻,佢口中慢慢渗出来,茶香而且好清新,奶冻好软绵绵又奶滑嘅感觉。今晚最钟意食呢一道菜!🥰🥰🥰

Passion Fruit Mango & Orange Tea热情果芒果橙红茶 $24 🥭 🍊 ☕️

今日唔系太舒服,饮杯热茶就啱啦!佢系我平时钟意𠮶只英国嘅品牌,有芒果橙味嘅红茶包,即冲即饮!
  • 香煎法国鸭肝多士伴车厘子酱
  • 伯爵茶奶冻