2024-11-03
同朋友补祝生日,位处尖沙咀金巴利道嘅Lab Eat真系冇拣错。一来交通方便,二来餐厅好有心思,用心布置在枱面写上「Happy Birthday」,令我朋友十分惊喜!法式面包外皮脆脆地,内里蓬松柔软,就算唔加牛油都非常好味。海胆多士小瓣海胆膏呈浅橙黄色、味道浓厚甘甜,回甘强,配上脆脆多士,份外开胃。热溶法国流心芝士沙律服务员拎住大旧芝士行近枱旁已经「芝味」扑鼻;再睇住佢将如瀑布般的芝士括落去沙律上,完全震撼视觉!香浓芝士、Parma ham 同salami真系叹酒一流!新鲜沙律菜又可以中和返食物咸度。托斯卡尼斯鲜鱼蕃茄浓汤颜色鲜艳,蕃茄味香浓而且甜酸度刚刚好!黑松露烤焗法式黄油鸡[限量发售]服务员先送上原只烤焗好嘅黄油鸡俾我哋打卡。然后再帮我哋处理拆件,非常贴心。皮脆肉嫩嘅黄油鸡,有著淡淡的松露香,惹味!乌龙茶青苹果慕丝蛋糕青苹果造型已经非常吸睛,细滑轻盈乌龙茶慕丝,包住粒粒酸酸甜甜青苹果肉,清新好味。
法式面包
外皮脆脆地,内里蓬松柔软,就算唔加牛油都非常好味。
海胆多士
热溶法国流心芝士沙律
托斯卡尼斯鲜鱼蕃茄浓汤
颜色鲜艳,蕃茄味香浓而且甜酸度刚刚好!
黑松露烤焗法式黄油鸡[限量发售]
乌龙茶青苹果慕丝蛋糕