2024-11-14
诚品书店内的fusion cafe今日行完书店,和朋友试吓Tanuki Innovation。 成餐饭都好满足,食物好丰富和环境舒适。点咗:Cucumber espresso tonic 宇治莓莓绿茶焗盲曹鱼配青酱扁意粉茄子豚肉生姜烧配白饭栗子提拉米苏Cucumber espresso tonic 呢杯除咗打卡一流之外,将espresso 倒埋一齐,出奇哋清新!似有汽嘅冻柠啡,但又饮得出啖啖嘅青瓜味,系酸味嘅咖啡豆,非常好饮!宇治莓莓绿茶浓浓嘅抹茶配上酸甜嘅草莓,饮落唔会苦涩,而且带点清新嘅味道,我就好钟意呢个配搭!焗盲曹鱼配青酱扁意粉鱼肉烤得岩岩好~外脆内软鱼肉好滑,搭配香浓的青酱,好惹味不太漏,份量啱啱好。茄子豚肉生姜烧配白饭豚肉好嫩滑,茄子外脆内软,中和返豚肉嘅油分,配合珍珠米十分有惊喜。栗子提拉米苏第一次试栗子味Tiramisu,成杯都充满栗子甜味,搭配咖啡的微苦,甜而不腻,tiramisu层次分明,一杯同朋友share啱啱好!
点咗:
Cucumber espresso tonic