2023-12-02
呢日揾咗呢间新开嘅日式居酒屋食晚饭 一入门口已经见到个无面男嘅靓靓打卡位啦📸 餐厅庆祝新店开张 每台都会有个代币可以出去扭蛋🙈 扭到返嚟嘅现金券或者奖品仲可以即场使用㗎👍🏻 芒果蟹籽沙律呢个系一份好好嘅前菜✌🏻 芒果有成足足半个🥭 酸酸甜甜非常开胃 底下嘅青瓜丝都好 唔会预先同沙律酱搅拌好 咁就比较新鲜同冇出水嘅情况🥗 盐烧厚切牛舌呢个牛舌真系同佢个名一样啊 真系好厚切 而且食落口仲好软腍👅 都几Juicy 黑椒香味好吊到牛舌嘅味道汁烧免治鸡软骨肉棒附月见呢个仲配上一只日本生蛋🍳 未点生蛋液之前鸡软骨肉棒配上咗照烧汁 所以味道有少少甜甜地🐥 点埋生蛋液真系Perfect Match 鸡软骨肉棒仲食到细细粒嘅鸡软骨 几有口感明太子鸡翼两只非常饱满嘅鸡翼 入面酿住大量嘅明太子馅料☺️ 外层炸得好脆 厚切吉列芝士千岁米豚呢个吉列豚口感几特别 外层炸得好香脆 炸粉唔算好厚 入面嘅猪扒一啲都唔韧 而且仲保留咗好多肉汁🐷 入面仲有芝士添呀 虽然有啲邪恶但系到抵抗唔到🧀 旁边仲有椰菜丝解腻㗎盐烧三文鱼头呢个系一个好巨型嘅三文鱼头 油脂感满满🐟 上枱时热辣辣食就冇咁油腻 仲可以配埋柠檬汁同埋酸汁👍🏻鹅肝
芒果蟹籽沙律
盐烧厚切牛舌
汁烧免治鸡软骨肉棒附月见
明太子鸡翼
厚切吉列芝士千岁米豚
盐烧三文鱼头
鹅肝多士
多士烘得好香脆☺️ 配埋软绵绵嘅鹅肝真系好正🤤 外脆内软 仲有入口即溶嘅感觉 鹅肝更有两片 大片到可以完美咁覆盖多士
烧饭团
虽然饭团入面冇其他馅料 净系酱油同埋炙烧嘅口感已经非常可口🍙 烧过嘅饭团外层好似煲仔饭嘅饭焦一样
饮品
日本巨峰提子梳打 呢个就甜度冰度都预设咗 但系完全唔会觉得太甜😉 日本波子汽水 真系小朋友嘅最爱啊 饮完仲可以拎粒波子返屋企😆
呢间餐厅虽然新开 但系都已经好多客人帮衬啦 餐厅仲有榻榻米座位 十分有日式感觉㗎😎