2023-09-03 321 浏览
尖沙咀木系cafe呢晚嚟到位于尖沙咀k11入面一间cafe庆祝生日🎊餐厅有少少隐蔽,初初都揾唔到系边🫣原来系位于一间文创小店入面不过入去先发现原来餐厅好大间,行木系风格,好舒服,好想系到chill成日~个日系平日嘅夜晚,全场差唔多坐满晒~我哋book咗枱就唔使排队,即刻有位坐~我哋叫左个小食 日式蟹棒芝士蛋卷 $108 呢个好好味 ~😋蛋卷好大份,口感嫩滑!蛋卷上铺满紫菜、鲣鱼片,里面仲包住蟹柳,加埋沙律酱,非常开胃!主菜就叫左个煎北海道带子 伏特加蕃茄奶油长通粉同埋吉列芝心猪扒 日式咖喱饭呢个长通粉有三粒好大嘅带子,长通粉充满蕃茄酸酸贴贴,非常好食~至于伏特加就唔系好觉😅咖哩饭就非常大碟,份量足够,咁多咖哩汁,用来送饭就非常适合猪扒都好好食,热辣辣,外面脆卜卜~最后叫咗个甜品Salted Caramel Ice Cream Sandwich海盐焦糖雪糕三文治由于系庆生日,所以落单时亦同左职员讲帮手写碟,写得非常之靓,朋友好钟意😊个蛋糕系海盐味,食落咸咸地,好特别!再配上焦糖雪糕,好好食👍🏻呢度环境舒服平时收工放假同朋友或情侣嚟呢度chill下relax下😌都好适合~
尖沙咀木系cafe

呢晚嚟到位于尖沙咀k11入面一间cafe庆祝生日🎊
餐厅有少少隐蔽,初初都揾唔到系边🫣
原来系位于一间文创小店入面

个日系平日嘅夜晚,全场差唔多坐满晒~
我哋book咗枱就唔使排队,即刻有位坐~

日式蟹棒芝士蛋卷

我哋叫左个小食 日式蟹棒芝士蛋卷 $108
呢个好好味 ~😋

煎北海道带子 伏特加蕃茄奶油长通粉

至于伏特加就唔系好觉😅

吉列芝心猪扒 日式咖哩饭
咖哩饭就非常大碟,份量足够,咁多咖哩汁,用来送饭就非常适合
猪扒都好好食,热辣辣,外面脆卜卜~

最后叫咗个甜品
Salted Caramel Ice Cream Sandwich 海盐焦糖雪糕三文治

海盐焦糖雪糕三文治

呢度环境舒服
平时收工放假同朋友
或情侣嚟呢度chill下relax下😌都好适合~
2023-08-22
庆祝纪念