2024-06-17
诺士佛台呢条酒吧街应该都好多人熟识, 其实佢其中几栋大厦入面都好多食店和酒吧的, 绝不逊色楼下酒吧, 反而楼下我觉得比较嘈同好难倾到计~今晚收工约左朋友黎chill一下吹吹水, 拣左呢间楼上酒吧, 入到黎觉得地方好宽敞, 又有酒吧游戏台, 仲有美式桌球台玩, 一见到好开心, 真系好耐无打桌球, 好想玩, 不过今晚要倾计, 留待下次, 哈哈~睇完餐牌, 除各式酒精饮品都有无酒精饮品的,仲提供多国菜,例如德国咸猪手、札幌叉烧拉面等。我地就叫左两个串烧组合, 包一杯酒, 可以叫red/white wine, mocktail, Budweiser, or corona:*牛肉组合 (牛舌芯, 牛肋串, 牛肉, 安格斯牛肉) - $178牛肉组合各有特色, 我就比较喜欢牛舌和安格斯牛肉, 烧得香口和牛肉味浓~*串烧组合 (牛舌芯, 鸡中翼, 黑豚腩肉, 羊肋串, 烧带子) - $178鸡中翼嘅鸡皮都烧得几脆,黑豚肉与京葱都夹;烧带子带有牛油风味, 羊肋串唔会有骚味~*Apple Tree $35 (Mocktail)由Giffard芒果糖浆、苹果汁、柑橘和苏打水调制而成, 味道清新*Lonel
今晚收工约左朋友黎chill一下吹吹水, 拣左呢间楼上酒吧, 入到黎觉得地方好宽敞, 又有酒吧游戏台, 仲有美式桌球台玩, 一见到好开心, 真系好耐无打桌球, 好想玩, 不过今晚要倾计, 留待下次, 哈哈~ 睇完餐牌, 除各式酒精饮品都有无酒精饮品的,仲提供多国菜,例如德国咸猪手、札幌叉烧拉面等。我地就叫左两个串烧组合, 包一杯酒, 可以叫red/white wine, mocktail, Budweiser, or corona:
鸡中翼嘅鸡皮都烧得几脆,黑豚肉与京葱都夹;烧带子带有牛油风味, 羊肋串唔会有骚味~ *Apple Tree $35 (Mocktail)
由Giffard芒果糖浆、苹果汁、柑橘和苏打水调制而成, 味道清新 *Lonely Walker $35 (Mocktail)
Mixed 不同的草莓, 柑橘和姜汁调制而成, 小小酸酸地, 女生最爱,好清爽fruity