餐厅: Amitie Kitchen
资讯:

2024-08-05 773 浏览
朋友知道我钟意食西餐🍽️所以带咗我嚟呢度食饭饭~我哋八点到都仲系full house🥹好旺场‼️你地来食记得book位❗️餐前面包有三款1️⃣自家制咸猪手冻伴话梅芥末汁满满骨胶原嘅厚切猪手😚配上新鲜的沙律菜,口感好爽脆清甜🥗再捞埋酸甜的话梅芥末汁真的很开胃🤤2️⃣传统法式生牛肉他他牛肉他他亦是前菜的精选,生牛肉口感细密重鲜味,仲好有牛肉味🐮伴上蛋黄捞起来吃口感更有张力及丰富😋3️⃣美国USDA顶级西冷扒(8安士)我地叫左五成熟,大厨煎得刚刚好🧑🏼‍🍳而西冷扒本身风肉质紧实,特别有韧性、有嚼劲。而伴菜有薯仔、椰菜花、翠玉瓜、蕃茄仔及蘑菇🍄‍🟫4️⃣牛肝菌露笋意大利饭牛肝菌切到大大块劲正!好有口感🥰而饭粒都处理得刚刚好🙂‍↕️每粒饭都俾酱汁包住,所以食落好creamy😋5️⃣法式橙酒煮班戟好少见餐厅有依啲款甜品😳所以我哋叫咗你试🍊其实就系块pancake充满橙酒的味道🤣P.S.:第一次热食😌6️⃣士多啤梨朱古力窝夫伴士多啤梨雪糕个窝夫好重牛油味🧈背上龙龙的朱古力酱一齐食!真的甜入心~而我最喜欢加埋雪糕一齐食😍口感好似冰火🤣7️⃣西瓜乳酸梳打及热情果梳打两款都好鲜甜解渴😍真系好适合大热天饮呀👍🏻

餐前面包有三款

1️⃣自家制咸猪手冻伴话梅芥末汁

2️⃣传统法式生牛肉他他

3️⃣美国USDA顶级西冷扒(8安士)

4️⃣牛肝菌露笋意大利饭

5️⃣法式橙酒煮班戟