2024-12-12
今晚朋友带我黎尖沙咀既楼上居酒屋探店, 食高质串烧! 餐厅主打Yakitori BBQ (烧鸟/鸡肉串烧), 更采用开放式设计, 可以见到厨师精心炮制串烧,设有吧枱和四人枱, 环境舒服, 灯光柔和,好适合同朋友饮下野食串烧!我哋今晚就选择左坐四人枱, 方便摆放战利品, 哈哈~店员先送上前菜鳕鱼白子, 口感滑嫩, 配埋微酸的柚子醋汁, 更加鲜味, 好喜欢~ 太多野想试, 所以就拣左套餐, 咩都可以试下又唔驶点谂~梵师傅精选Bon Omakase Set ~ 烧鸟10串 $480*鸡翼 *鸡肾 *豚肉紫苏卷 * 鸡髀肉 *鸡颈肉 *免治鸡肉软骨棒 *秋葵 *芦笋 *鳗鱼 *和牛野菌各款串烧即叩即烧, 用心制作, 十分香口惹味和juicy, 推介!另外我哋再叫咗*照烧银鳕鱼 ~ 外皮煎得好香, 鱼肉食落非常嫩滑, 富鱼油香, 鱼肉带有甘甜味道, 推介~*照烧鹅肝 ~ 煎得外脆内软, 很香浓的鹅肝味, 不会有油腻感~*辛子明太子 ~ 第一次烧黎食, 小小辣, 几特别最后特别推介特制烧饭团, 外层烧至脆, 入面仲系热, 感觉食紧饭焦, 包埋紫菜一齐食, 真的很有口感和层次~*梅酒 ~ 富士山杯
太多野想试, 所以就拣左套餐, 咩都可以试下又唔驶点谂~
另外我哋再叫咗
*辛子明太子 ~ 第一次烧黎食, 小小辣, 几特别
*梅酒 ~ 富士山杯好靓
*海盐味雪糕 ~ 雪糕非常香滑,为这道晚饭画上完美句号!